Casado escenifica el tomb per reconquerir tota la dreta

Clausura juntament amb Aznar la convenció nacional amb què ha intentat barrar el pas a Vox i Cs

El líder del PP demana unir el vot per «alliberar» Espanya dels independentistes i de Sánchez

casado / periodico

casado
zentauroepp46629799 casado190120123555

/

3
Es llegeix en minuts
Pilar Santos

Pablo Casado se sent més poderós que mai com a president del PP. El triomf a les primàries de juliol li va suposar guanyar el càrrec, però la convenció nacional que s’ha celebrat a Madrid li ha donat l’autoritat moral que necessitava per intentar reconstruir el partit després de l’aparició deVox i Ciutadans. José MaríaAznarl’ha ungit com el polític capaç d’iniciar la reconquesta de tot el que estigui a la dreta del PSOE i també com l’únic que pot frenar l’independentisme català. L’expresident ja s’ha oblidat d’AlbertRivera, que fa només uns mesos considerava el més adequat per a aquesta missió.

Casado va tancar el conclave amb un discurs de més d’una hora en el qualva escenificar el seu gir a la dretaper atraure els votants que van fugir al partit taronja en temps de Mariano Rajoy o que se senten temptats de votar els ultres. Va tenir paraules dures contra el president del Govern, PedroSánchez, contra els independentistes catalans i la immigració irregular i en favor de lapresó permanent revisable. Va parlar“sense complexos”i va donar als7.000 participantsen la convenció el seu ‘pla de Govern’.  

El PP està ja activat en ‘mode precampanya’ davant de les municipals, autonòmiques i europees del maig. Casado va demanar als seus que repeteixin una vegada i una altra que “qualsevol que vulgui que governi el PP ha de votar el PP” i no s’ha de deixar entabanar pels que es posen una “disfressa” o els versionen “en unkaraoke”. Vol un partit “ample”. L’imagina com un arbre amb les branques “obertes”, capaç d’albergar tota la dreta. “No es pot unir Espanya desunint el vot [...]. Necessitem alliberar Espanya de l’amenaça nacionalista i la rendició socialista”, va exclamar entre aplaudiments.

La seva prioritat, si arriba a l’Executiu, serà aplicar el155 a Catalunya sense límit de temps, “deposar el Govern”, anomenar-ne un altre i controlar l’educació, els Mossos, la recaptació, els mitjans i les institucions penitenciàries. “Alliberarem una societat segrestada per una banda de fanàtics racistes i supremacistes amb la impunitat de tenir el Govern d’Espanya a les seves mans”, va afirmar. Considera que Sánchez ha venut Espanya “per un plat de llenties a la Moncloa”.  

“La cultura de la vida”

En polítiques socials, Casado va situar al seu partit com el “de la cultura de la vida”, perquè “no hi ha res més progressista” que apostar per la vida i lafamília, va recalcar. El líder del PP va voler posar distància amb Vox, que reclama derogar la llei deviolència de gènere, i va assegurar que el seu partit manté “un compromís inequívoc” contra aquesta xacra social, una cosa que veu “compatible” amb “intensificar” la protecció de “nens i gent gran”. 

Va reafirmar el seu recolzament a la presó permanent revisable i va mostrar la seva voluntat d’ampliar-la. “Elsassassins, violadors o pederasteson tenen que estar és a la presó, no reincidint al carrer per lasíndrome d’Estocolm dels progressistes espanyols”, va dir.

Terrorisme i immigració, junts

El líder popular va reclamar enfortir la defensa davant el terrorisme islàmic i va declarar: “Qui vingui a inocular odi, que se’n vagi”. Un to que mai va assumir Rajoy. I tot seguit, unint en el discurs terrorisme i immigració, Casado va mostrar el seu desig d’acabar amb l’“efecte crida” de Sánchez.

Notícies relacionades

Fonts de la direcció del PP creuen que Casado representa un “nou conservadorisme a l’estil espanyol”, que busca “tornar espais de llibertat als ciutadans”. “En aquest sentit, Casado no és [Donald] Trump, és més [Ronald] Reagan”, asseguren els seus assessors.

El discurs el van seguir a primera fila, entre altres, Aznar, María Dolores de Cospedal i Juan Manuel Moreno, flamant president d’Andalusia. Va faltar Rajoy, que va voler que tots els focus fossin per al nou líder i, a més, tenia “un viatge”, van explicar a Gènova. Casado no li va donar més importància. En el seu equip assenyalen que, “a nivell orgànic”, cap president del PP ho ha tingut “tan fàcil” com ell ara. L’únic és que ha de passar el primer examen en un període més curt que Aznar o Rajoy. En les eleccions del maig es veurà si amb el seu tomb ha aconseguit atraure elsvotants esgarriats.