NOVES SIGLES

La Crida de Puigdemont ja és un partit polític

El Ministeri de l'Interior l'ha inscrit en el registre de formacions polítiques

crida

crida / JOSEP LAGO (AFP)

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Ministeri de l’Interior ha inscrit en el Registre de Partits Polítics el partit de l’expresident català Carles Puigdemont sota el nom de Crida Nacional per la República, segons van informar a Europa Press fonts de l’esmentat departament ministerial. Les sigles del nou partit seran CNxR.

El moviment creat per l’expresident va realitzar la sol·licitud d’inscripció com a partit polític al Ministeri que dirigeix Fernando Grande-Marlaska abans de mitjans de l’any passat. No obstant, els documents aportats no eren suficients i el Registre de Partits Polítics va demanar als seus promotors que reparessin les deficiències en la inscripció amb l’aportació de més documents necessaris en els tràmits pertinents.

El Ministeri va donar llavors un termini de sis mesos als promotors d’aquest partit, que va acabar el 19 de desembre sense que s’hagués aportat la documentació requerida. No obstant, les fonts consultades expliquen que el Registre va donar uns dies de marge per si arribava aquesta documentació, procedent de qualsevol de les finestretes de l’Administració Pública.

Ferran Mascarell, promotor

Notícies relacionades

Finalment, el Ministeri d’Interior va rebre fa uns dies la documentació que se li havia sol·licitat que reparés o aportés i aquest mateix dimecres s’ha comunicat als interessats la inscripció en el Registre de Partits Polítics. Entre els promotors d’aquest partit davant d’Interior no hi figura Puigdemont, però sí que hi és el delegat del Govern català a Madrid, Ferran Mascarell, que va pertànyer al PSC fins al 2010 i després va ser conseller de Cultura del Govern d’Artur Mas  com a independent.

No obstant, el moviment Crida per la República, està impulsat per Puigdemont, pel president Quim Torra i per l’expresident de l’ANC i líder de JxCat Jordi Sànchez, entre d’altres.