convenció del PP

Casado demana "revitalitzar" l'espai de centredreta del PP i crear aliances "constructives" després de les eleccions

El líder conservador demana per carta als seus militants ampliar la seva base electoral per poder governar

Santamaría acudirà divendres a la Convenció amb Rajoy i també s'ha convidat Cospedal

GRAF1962  VITORIA  23 12 2018 - El presidente del PP  Pablo Casado  durante el mitin de presentacion de candidatos de su partido a las elecciones locales y forales celebrado hoy en Vitoria  EFE David Aguilar

GRAF1962 VITORIA 23 12 2018 - El presidente del PP Pablo Casado durante el mitin de presentacion de candidatos de su partido a las elecciones locales y forales celebrado hoy en Vitoria EFE David Aguilar / David Aguilar (EFE)

3
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El líder del Partit Popular, Pablo Casado, considera que el PP ha d’impulsar una "agenda reformista inclusiva", fer-se "popular" i ampliar la seva "base electoral" perquè així podran "governar amb àmplies majories socials". Després de deixar clar que són "un partit de centredreta" i que aquest espai ha de ser "reivindicat i revitalitzat", sosté que davant dels comicis de maig han "d’actuar per crear aliances positives i constructives capaces de vincular a quantes persones més, millor".

Així ho assegura Casado en una carta que aquest mateix dijous ha enviat a tots els militants del PP davant la Convenció Nacional del partit que arrenca aquest divendres a l’IFEMA de Madrid i que reunirà 7.000 persones al llarg de tres jornades. A part de destacats experts i representants de la societat civil, el PP reunirà els seus expresidents Mariano Rajoy i José María Aznar (tot i que en dies separats).

En la seva missiva, el líder del PP explica que l’objectiu del conclave és "reforçar" el projecte del PP, "obrint-lo de bat a bat" a la societat. "Som deutors de la tradició liberal-conservadora, reformista i moderada que ha demostrat ser el millor camí cap al progrés de les societats. No volem trencar sinó reformar per reafirmar", recalca, per remarcar que el PP estarà allunyat de propostes "abruptes" destinades a "trencar" la continuïtat política de la democràcia del 1978.

"Un partit de centredreta"

Després de deixar clar que qualsevol diàleg, del tipus que sigui i entre qui sigui, "ha de tenir sempre en l’afirmació categòrica de la llei la seva condició prèvia irrenunciable", Casado adverteix que el PP ha d’actuar sobre aquesta base per "crear aliances positives" i "aliances constructives" que vinculin més persones. A més, Casado recorda que els estatuts del PP assenyalen que són "un partit de centredreta" i afegeix que aquest espai polític ha de ser "reivindicat i revitalitzat". Segons la seva opinió, "ningú més té ni la capacitat ni la voluntat de realitzar aquesta tasca, que és complexa".

El president del PP destaca a més que no han d’utilitzar "ni el llenguatge ni els recursos de l’antipolítica" perquè són una formació, prossegueix, que creu en la política com a activitat "essencial de la vida d’un país" i que pretén la convivència ordenada i el progrés. No "es pot substituir això per la sentimentalització o la propaganda", proclama.

En aquest sentit, remarca que sense "un clar sentit de comunitat" no és possible una comunicació eficaç dels missatges polítics i al seu lloc apareixen "la demagògia i els discursos pamfletaris". "La nostra comunitat de referència és Espanya, una Espanya europea i activament europeista, i una Espanya autonòmica i activament autonomista, amb memòria i sentit crític de la seva pròpia història, que aprecia els seus èxits i que té presents els seus errors", assegura, en al·lusió velada a Vox.

Casado creu que la convenció és un "bon punt de partida" per llançar la proposta de futur del PP per a Espanya basada en els principis i valors amb què el partit ha fet "progressar" la societat. Al seu entendre, n’hi ha prou amb una mirada a qualsevol indicador per comprovar que els governs del PP "han complert amb la seva missió de continuar i millorar la història d’Espanya".

Santamaría hi anirà

L’exvicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría acudirà divendres acompanyant l’excap de l’Executiu Mariano Rajoy, que a les 18.00 hores intervindrà davant dels militants i els càrrecs del PP, segons fonts pròximes a l’ex número dos del Govern. Hores abans, el PP confirmava la invitació de Santamaría i de l’ex secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, en qualitat d’"exministres" del Govern, si bé aquest migdia Génova no sabia si hi anirien o no, segons fonts de la direcció del partit.

Notícies relacionades

Dissabte serà el discurs de l’expresident José María Aznar i diumenge la clausura anirà a càrrec de Casado. Fonts de la direcció nacional assenyalen que el fet que cadascú hi participi un dia diferent és "el millor format per garantir que tota la convenció és plena d’actes importants".

D’altra banda, el president d’hazteOir.org, Ignacio Arsuaga, ha entregat a la seu del PP més de 19.500 firmes per demanar a Casado i a tot el PP "un compromís concret" per "derogar les lleis ideològiques i lliberticides de l’esquerra" com ara "la llei de l’avortament, la de violència de gènere o les lleis mordassa LGTBI".