Aznar i Rajoy participaran en la convenció del PP "Espanya en llibertat"

Génova no aclareix encara si coincidiran en les jornades ideològiques que celebren aquest cap de setmana

Els conservadors incorporen la bandera d'Espanya al logo i hi destaca el "populars" en comptes de les sigles

f0277269-1034-426d-93ab-263144530c2d-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos

Pablo Casado ha aconseguit el 'sí' de Mariano Rajoy i de José María Aznar per acudir a la convenció nacional que el PP celebrarà entre divendres i diumenge a Madrid, per "rearmar-se ideològicament" abans de les eleccions del maig. La direcció del partit, per boca de la vicesecretària de Comunicació, Marta González, no ha volgut aclarir encara si coincidiran en el mateix acte ni tampoc quina forma tindrà la seva participació. Es dona la circumstància que el dia 20, diumenge, se celebra el 30è aniversari de la creació del PP, fruit de la integració d’Aliança Popular, el Partit Liberal i el Partit Demòcrata Popular.

Si Aznar és considerat el padrí polític de Casado, Rajoy continua veient-se com el que va assenyalar discretament amb el seu dit Soraya Sáenz de Santamaría en la carrera successòria. Però el polític gallec no va veure ratificada la seva aposta a les urnes dels compromissaris del partit i Casado es va imposar a la seva exprincipal col·laboradora. Per això qualsevol gest entre els tres polítics es mira amb lupa.

Notícies relacionades

La convenció s’ha organitzat sota el lema "Espanya en llibertat", perquè en aquestes tres paraules se sintetitza, ha afirmat González, "el que ofereix el PP als espanyols". Al cartell apareix una gran bandera d’Espanya que cobreix gairebé la meitat de l’espai i els colors de la ‘rojigualda’ també s’han integrat al logo, que ara és al xatrac amb forma de mig cor. A més, les sigles queden molt petites i han deixat espai a "populars". 

Els actes d’aquestes jornades ideològiques se celebraran en un sol espai, en plenari, de manera que els gairebé 4.000 assistents puguin seguir tot el programa, que tindrà "multiplicitat de formats". Els dos discursos de la jornada inaugural els pronunciaran el president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, per ser el coordinador de la convenció, i el secretari general del PP, Teodoro García Egea. Casado serà l’encarregat de clausurar-la diumenge.