ANDALUSIA

Rivera compara les protestes contra la investidura amb els "escarnis" de la CUP i els CDR

Afirma que les polítiques reformistes a Andalusia desmuntaran l'"apocalipsi" que dibuixen el PSOE i Podem

riveraciudadanosruedaprensa

riveraciudadanosruedaprensa / DAVID CASTRO

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president de Cs, Albert Rivera, s’ha mostrat molt crític aquest dimecres que Susana Díaz se sumés a les protestes feministes davant el Parlament d’AndalusiaParlament d’Andalusia, coincidint amb la investidura de Juanma Moreno, i ha assegurat que aquestes mobilitzacions les havia vist en els "escarnis" de la CUP i CDR a Catalunya.

"He vist la CUP i els CDR fer ‘escraches’, però no havia vist fins ara autobusos del PSOE per fer que els meus companys sortissin escortats", ha assegurat en una entrevista a Antena3, en què ha fet una comparació entre la manifestació viscuda aquest dimarts a Sevilla i les mobilitzacions d’independentistes a Catalunya.

Pel dirigent taronja aquest moviment denota que el PSOE andalús s’ha "entregat" al sanchisme, que "cada dia és més extremista". Recalca que el PSOE ha abandonat "el constitucionalisme i la sensatesa", tot i que ha opinat que ara la centralitat la representarà la seva formació i estarà reflectida en el Govern de la Junta.

Critica l’"apocalipsi" que dibuixen el PSOE i Podem

Davant les crítiques del PSOE i Podem al nou Govern de la Junta, Rivera ha assegurat que el Govern d’Andalusia format pel PP i Cs impulsarà polítiques "reformistes", que no quadraran amb l’"apocalipsi" que anuncien les dues formacions, que van protagonitzar manifestacions.

"Estan muntant tot aquest enrenou i els sortirà car, exageraran tant que quan el PP i Ciutadans facin polítiques reformistes no quadraran amb l’apocalipsi que dibuixen els ‘escraches’ del PSOE i Podem", ha assenyalat Rivera sobre les manifestacions de col·lectius feministes contra la investidura del candidat popular, que va secundar l’oposició.

Rivera ha afirmat que fins i tot votants socialistes estaran a favor de les polítiques del nou govern de la Junta. "Vaticino que aquests partits que estan instal·lats en la rebequeria, en els extrems i a fer ‘escraches’ quan hagin de votar al Parlament, els seus votants els demanaran explicacions", ha assenyalat.

No es tocarà el pacte de violència de gènere

En aquest sentit, ha indicat que Cs serà el "garant" que no hi hagi retrocessos en drets i llibertats a la comunitat. "No hi haurà retrocessos, hi haurà avenços", ha recalcat Rivera, avançant que s’aprofundirà en la política de custòdia compartida, en la diversitat familiar o en la gestació subrogada, matèria, aquesta última, a la qual atribueix un recolzament majoritari a Espanya.

Igualment, ha defensat que el Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere no es tocarà a Andalusia, com va exigir en un primer moment Vox per recolzar el nou Executiu. Rivera ha reiterat que el seu partit l’ha firmat i considera que s’ha de complir "al peu de la lletra", també en l’àmbit autonòmic, tot i que Vox s’hi oposi.

Notícies relacionades

Ha afirmat que el seu partit al formar part de l’Executiu andalús i ser "decisiu" per concitar majories al Parlament serà garant d’aquests drets. "Totes les majories passen per Cs i això és garantia que no hi haurà retrocés en llibertats, igualtat i conciliació. Estic content de poder prendre aquestes decisions", ha conclòs.