MANDAT EN VIGOR

Marlaska destaca que si Puigdemont va a declarar al judici de l'1-O serà detingut

El ministre de l'Interior recorda que l'ordre de detenció decretada pel jutge Llarena continua en vigor

undefined45088972 valencia 18 9 2018  pol tica  fernando grande marlaska el pr181115003939

undefined45088972 valencia 18 9 2018 pol tica fernando grande marlaska el pr181115003939

1
Es llegeix en minuts
Efe

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha recalcat que l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont serà detingut en el cas que entri a Espanya, ja que sobre ell pesa una ordre de detenció decretada pel jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena.

El titular d’Interior ha respost així quan li han preguntat sobre l’anunci de la defensa de l’exlíder de l’ANC i diputat de JxCat Jordi Sánchez i dels exconsellers Jordi Turull i Josep Rull que demanarà al Tribunal Suprem que se citi com a testimonis en el judici del procés el rei Felip VI, Mariano Rajoy i Puigdemont.

En una escarida intervenció, Marlaska ha respost: "És una pregunta molt fàcil de respondre. Per a aquest ministeri, per a la Policia Nacional i la Guàrdia Civil existeix una ordre de detenció, tret que m’equivoqui pot treure’n la conclusió".

Notícies relacionades

Segons han assegurat fonts jurídiques, les peticions de compareixença figuren en l’escrit de defensa que l’advocat Jordi Pina té previst presentar al llarg de la tarda a l’alt tribunal.

El nom del rei Felip VI apareix a la llista de testimonis sol·licitats junt amb el de Carles Puigdemont, però la defensa no detalla en el seu escrit la forma més adequada perquè puguin comparèixer tenint en compte les dificultats perquè ho facin.