Anar al contingut

el 10% dels afectats són menors

El Ministeri de l'Interior impulsa un pla d'acció contra els delictes d'odi

Els més comuns són els relacionats amb les creences religioses, la ideologia i els racistes i xenòfobs

Vanesa Lozano

El Ministeri de l'Interior impulsa un pla d'acció contra els delictes d'odi

El Ministeri de l’Interior ha presentat aquest dimarts, 15 de gener, un pla d’acció contra els delictes d’odi en els quals, segons s’ha constatat, un 10% de les víctimes són menors d’edat.

Les línies d’actuació del pla són la millora de la formació de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat, la prevenció d’aquest tipus de delictes i la millora de l’atenció  a les víctimes. Tot això, amb l’objectiu de donar "una resposta ferma i amb rigor" des de les institucions.

D’acord amb les dades oficials ofertes pel ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, l’any 2017 les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat van registrar 1.419 delictes d’odi, fet que suposa un 11,6% més que el 2016.

Segons ha precisat, els delictes que més s’han incrementat són els relacionats amb les creences religioses (un 119%), per motius d’ideologia  (un 72%) i racistes i xenòfobs (un 26%)

El pla, que ha sigut articulat per la Secretaria d’Estat de Seguretat i coordinat per l’Oficina Nacional de delictes d’odis, ha comptat amb la col·laboració de diferents ONG que representen col·lectius vulnerables o en situació de risc.

Precisament, feia anys que els representants de les entitats socials reclamaven aquest pla, igual com una Llei Integral sobre Delictes d’Odi, una norma en la qual el ministre s’ha compromès a "donar cos" i "treballar-hi".