Projecte de Pressupostos per a l'exhumació

Arxiven la denúncia de la família Franco contra alts càrrecs del Govern

La magistrada considera que els fets no tenen "caràcters d'infracció penal"

zentauroepp44755759 files  in this file photo taken on july 15  2018 people wait190104122201

zentauroepp44755759 files in this file photo taken on july 15 2018 people wait190104122201 / JAVIER SORIANO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El Jutjat d’Instrucció número 3 de Madrid ha acordat l’arxiu de la denúncia dels set nets de Francisco Franco contra alts càrrecs del Govern per la firma del projecte de Pressupostos d’obra menor per a l’exhumació de les restes del dictador.

En una interlocutòria datada el 8 de gener, la magistrada María Isabel Durantez considera que resulta procedent arxivar les diligències, ja que els fets no tenen "caràcters d’infracció penal".

La denúncia –firmada per Jaime Martínez-Bordiú Franco– s’adreçava contra la sotssecretària de Justícia i instructora de l’expedient d’exhumació, Cristina Latorre; el president del Consell d’administració de Patrimoni Nacional, Alfredo Pérez de Armiñán, i l’actual director d’Immobles i Medi Natural de Patrimoni Nacional, Víctor Cageao.

També s’incloïa com aquerellat al sotssecretari de Presidència, Antonio Hidalgo López, i la subdirectora general de Recursos Humans i Inspecció de Serveis del Ministeri de Cultura, Antonia González Cano.

Projecte per a l’exhumació

Els denunciants esgrimien que aquests alts càrrecs "eren coneixedors" que Víctor Cageao "no ostentava el càrrec de director d’Immobles de Patrimoni Nacional. a pesar d’això, per accelerar tota la tramitació, tot i saber la usurpació de funcions i de la falsedat de l’ostentació de l’esmentat càrrec, va firmar el projecte d’exhumació el 14 de novembre del 2018".

Segons recull la denúncia, des de Justícia "es va sol·licitar a correcuita el 13 de novembre" el projecte per a l’exhumació, que "es va confeccionar enun sol dia i es va firmar l’endemà".

Els denunciants atribuïen als querellats els presumptesdelictes de prevaricació i usurpació de funcions.

Notícies relacionades

Contra l’arxiu, els implicats tenen un termini de tres dies per interposar un recurs de reforma i cinc dies en el cas de voler presentar un recurs d’apel·lació des de la notificació de la interlocutòria.

La magistrada ha conclòs que els fets no reuneixen els "requisits objectius ni subjectius" d’un delicte.