VIATGE OFICIAL ALS EUA

Torra explica el procés a un alcalde d'Idaho

El president assegura que el polític demòcrata li ha expressat el seu recolzament als polítics presos

abertran46538412 el president de la generalitat  quim torra  s ha reunit avui190114090634

abertran46538412 el president de la generalitat quim torra s ha reunit avui190114090634

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha arrencat el seu viatge oficial als Estats Units amb una reunió ambl’alcalde de la capital d’Idaho, Boise, el demòcrata d’origen basc David Bieter. Torra ha aprofitat la trobada per explicar-li el procés sobiranista català i la situació dels polítics independentistes presos.

Torra ha explicat que s’ha reunit amb Bieter després de ser convidat pel polític demòcrata. La trobada ha comptat amb una "total complicitat" i, segons el parer del president, ha sigut "satisfactòria". "També hem tingut contactes amb altres companys demòcrates i hem començat bé el viatge", ha afegit.

Preguntat pel contingut de la reunió, Torra ha remarcat que l’alcalde nord-americà "està molt al dia de la situació catalana", ha considerat "injust" l’empresonament dels polítics encausats per l’1-O i ha dit que era "incomprensible que per impulsar un referèndum es pogués anar a la presó". Torra també ha assegurat que el contacte amb l’alcalde de la capital de l’estat d’Idaho els ha interessat "pel que pot significar fer arribar el missatge al partit demòcrata a tots els EUA".

"A les portes del judici aquests viatges s’intesificaran més, farem d’altaveu internacional allà on puguem", ha assegurat en un comunicat, en què ha advertit que "anirà allà on faci falta a tot el món a explicar la gravetat de la situació política catalana, amb presos polítics i exiliats", i per defensar el dret al’autodeterminació.

La visita a Boise ha sigut la primera parada del segon viatge del president català als EUA.

Conferència

Torra té previst fer una conferència aquest dilluns convidat pel director fundador del The Martin Luther King Jr. Research and Education Institute, Clayborne Carson, per la qual cosa ha agraït la seva "gentilesa" per permetre exposar la lluita dels catalans pels seus drets civils i pel dret a l’autodeterminació, en les seves paraules.

La conferència serà a les 15.30 hores (00.30 a Espanya) amb el títol 'Drets Civils i autodeterminació: una perspectiva catalana', en què explicarà el seu projecte polític per a Catalunya.

L’acte se celebrarà a l’Stanford Humanities Center de la Universitat de Stanford (Califòrnia) i el president català es dirigirà a la comunitat universitària

Silicon Valley

Notícies relacionades

Torra es desplaçarà demà dimarts a Silicon Valley amb la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón; la delegada del Govern als Estats Units, Victòria Alsina, i el conseller delegat d’Acció, Joan Romero, per visitar empreses establertes en aquesta regió.

El Govern també assegura que Torra mantindrà "reunions polítiques" a Idaho i Washington.