ELECCIONS MUNICIPALS

L'alcaldable del PP a Barcelona: "Ens entendrem amb Vox, evidentment".

Manuel Valls veu "molt perillós" pactar amb un partit "extrem" com Vox

zentauroepp46279564 josep bou181218201627

zentauroepp46279564 josep bou181218201627 / ELISENDA PONS

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alcaldable del PP per Barcelona, Josep Bou, ha assegurat aquest dilluns que el seu partit "evidentment" s’"entendrà" amb Vox després de les pròximes eleccions si es pot formar un govern de forces "constitucionalistes" sense "exclusions", també amb el PSC o amb la candidatura de l’independent Manuel Valls.

En declaracions a l’emissora RNE-Ràdio4, Bou ha fet una crida a l’"entesa" entre tots aquests partits per formar un govern a Barcelona que eviti que la ciutat sigui "capital d’una república catalana" en mans d’un ajuntament independentista.

"La meva idea és ben clara: ens hem d’entendre, perquè ni Manuel Valls ni jo guanyarem amb majoria absoluta, és pràcticament impossible. I ens hem d’entendre amb tots els partits constitucionalistes", ha assenyalat.

En aquest sentit, ha dit que també "compta" amb el PSC. "Esperem que sàpiga contestar amb aquesta ànima espanyola que té el PSOE. Potser no ho saben, però la tenen i quan faci falta la trauran", ha afirmat.

"I si Vox es presenta, surt aquí i obté [regidors], també ens entendrem amb Vox, evidentment. Perquè sempre que sigui un partit constitucionalista, i és un partit constitucionalista, ens entendrem amb tots, perquè hem de sumar i no fer fronts. A Espanya, els fronts han portat males conseqüències", ha avisat.

"Capital de la república"

Bou ha alertat de la possibilitat que Barcelona sigui "retorçada" i utilitzada per ser "capital de la república" pelsindependentistes. "El que pot passar a Barcelona és massa gros perquè ens mirem el melic. Si no ens entenem els partits constitucionalistes, sense exclusió de ningú, ho pagarem tots", ha avisat.

Tot i que el candidat del PP ha lamentat que l’actual alcaldessa, Ada Colau, té un "biaix molt populista", ha suggerit que amb ella també hi podrien parlar. "La consciència de separar-se d’Espanya ella no la té, no té consciència que això sigui bo", ha argumentat.

"Ella és espanyola, n’estic convençut, però no ho sap. Potser algun dia ho descobrirà...", ha asseverat Bou. "Va fent cosetes, va a Lledoners, posa un llaç [groc] a la plaça de l’ajuntament, però d’alguna manera no forma part d’aquest bloc [independentista], tot i que sembli que és així", ha assenyalat.

Valls veu "molt perillós" pactar amb Vox 

L’exprimer ministre francès i candidat a l’alcaldia de Barcelona, Manuel Valls, ha advertit aquest matí que és "molt perillós integrar el discurs, les propostes o pactar amb un partit extrem" com Vox. 

Notícies relacionades

En declaracions a la cadena SER, Valls ha insistit que "pactar amb els extrems és sempre molt perillós", i ha destacat l’exemple de Suècia, on el Partit Socialdemòcrata i tres forces de centredreta han tancat un acord provisional per donar suport a un govern roig-i-verd i "aïllar l’extrema dreta". 

Valls està "molt segur" que Cs "impedirà que es contamini la política a Andalusia" amb les "propostes més reaccionàries de Vox. Ha assegurat que l’"enfrontament verbal" entre el PP i el PSOE, "quan hi ha el perill populista i separatista", resulta "perillós". "Jo apostaria més per pactes entre els grans partits constitucionalistes", ha remarcat.