REUNIÓ A LA PRESÓ

14 diputats de JxCat visiten Forn, Sànchez, Rull i Turull a Lledoners

Batet insisteix que el judici és una "causa sense fonaments" i defensa que l'absolució és "l'única sentència possible"

zentauroepp45401941 junts per catalunya190110131757

zentauroepp45401941 junts per catalunya190110131757 / Toni Albir

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Catorze diputats de JxCat (i no el grup complet, com s’havia anunciat la setmana passada) han anat aquest matí a la presó de Lledoners per reunir-se amb el president del grup parlamentari, Jordi Sànchez, i amb els exconsellers  Joaquim FornJosep Rull i Jordi Turull per última vegada abans del seu trasllat a Madrid per assistir al judici per l’1-O.

Entre els assistents hi havia la consellera Laura Borràs i els diputats Albert Batet, Toni Morral, Imma Gallardo, Ferran Roquer, Salwa El Gharbi, Anna Erra, Teresa Pallarès, Francesc Dalmases, Narcís Clara, Montse Macià, Aurora Madaula, Xavier Quinquillà i Josep Maria Forné.

En declaracions als mitjans després de la trobada, el portaveu de JxCat, Albert Batet, ha insistit que el judici es basa en "un causa sense fonaments", per això, ha afegit, l’única sentència possible ésl’absolució.

Accions al Parlament

En la reunió, segons ha explicat Batet, han parlat sobre com JxCat ha de tractar el judici al Parlament i ha anunciat que defensaran l’absolució de tots els encausats amb iniciatives que presentaran a la Cambra catalana durant el judici.

També ha afirmat que els presos sobiranistes aniran al judici al Tribunal Suprem "com herois, a defensar la dignitat que ha representat l’1-O i el poble de Catalunya durant tots aquests mesos".

I hi aniran "amb la consciència tranquil·la que ells no han fet cap delicte i que l’única sentència possible és l’absolució", ha afegit.

Comissió d’investigació

A més, Batet ha exigit que els exconsellers a la presó puguin comparèixer la setmana que ve en la comissió d’investigació del 155 al Parlament, "ja sigui de forma presencial, que seria el lògic i normal, o de forma telemàtica".

Notícies relacionades

La Cambra ha citat per al 22 de gener els exconsellers empresonats, i el president del Parlament, Roger Torrent, ha remès un escrit al Suprem informant de la citació, però l’alt tribunal –que té la potestat de donar-los el permís– no s’ha pronunciat ni té límit per fer-ho, per això encara no és clar que hi compareguin.

Batet ha afirmat que els exconsellers hi han de comparèixer per explicar els efectes i les conseqüències que va tenir l’aplicació del 155, que ha qualificat com "el cop d’Estat que hi va haver a Catalunya".