Els ha qualificat de "ruïna pura"

Casado acusa Sánchez de "vendre Espanya" tot i que els Pressupostos la trenquin

"Ells ja no amaguen que estan sent ostatges dels independentistes de Catalunya", denuncia el president del PP

weuueeo7duxkirwi3iufk1100 / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El líder del Partit Popular, Pablo Casado, ha assegurat que el projecte de Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) per al 2019 és "ruïna pura" per a Espanya i ha recalcat que el cap de l’Executiu, Pedro Sánchez,està "venent Espanya per un grapat de dies més a la Moncloa".

"Ells ja no oculten que estan sent ostatges dels independentistes de Catalunya, és a dir, que el plat de llenties de seguir a la Moncloa els val amb trencar Espanya", ha emfatitzat.

En una entrevista a la cadena COPE, Casado ha criticat el quadro pressupostari que recullen els comptes públics per al 2019, que arribaran avui al Congrés, en especial, que dediqui 6.000 milions més en impostos i despesa pública, que, segons el seu parer, era "innecessària". "Crec que és letal per a l’economia espanyola i crec que el pagament del lloguer a la Moncloa als socis populistes ens està sortint massa car", ha destacat.

Quan se li ha preguntat si el PP podria plantejar-se abstenir-se pel bé d’Espanya, com a demana Sánchez, ha dit que el cap de l’Executiu "pel bé d’Espanya, el que hauria de fer és deixar de mentir", ja que, segons ha recordat, va dir que convocaria eleccions poc després de la moció de censura.

Les "mentides" de Sánchez

En aquest sentit, Casado ha recalcat que la "primera mentida" de Sánchez és que no ha donat la veu als espanyols i vol seguir fins al 2020. I la "segona mentida" és que va prometre que "no acceptaria mai els vots dels que volien trencar Espanya" i finalment va arribar a la Moncloa gràcies a ells.

"Tenim a la Moncloa un president del Govern que hi ha arribat mentint i que, a més, en un acte públic aquest cap de setmana es delecta en la mentida", ha emfatitzat, en al·lusió al míting de Sánchez a Barcelona, organitzat pel PSC, en què va dir que Casado i Rivera poden esperar-se "asseguts", perquè els socialistes governaran fins al 2020.

Davant de l’augment de la inversió per a Catalunya en els PGE, Casado ha assenyalat que "aquests 1.700 milions d’euros anunciats" i l’espera de veure com "es cristal·litza la resta, clarament és una contrapartida". "Però és que ja no ho amaga [Sánchez]", ha emfatitzat, per criticar que el president del Govern segueixi el camí del seu predecessor socialista, José Luis Rodríguez Zapatero, quan va acceptar aprovar l’Estatut català que vingués del Parlament.

El Govern, "ostatge de l’independentisme"

Notícies relacionades

"Ells ja no amaguen que estan sent ostatges dels independentistes de Catalunya. [...] Diran que això sona molt tremendista i que crispo i no soc tan simpàtic com ell. Però això no és simpatia, això és defensar Espanya, i hi ha un Govern que està venent Espanya per un grapat de dies més a la Moncloa", ha proclamat.

En aquest sentit, el president del PP ha afirmat que Sánchez "prefereix donar-los el que demanen", malgrat que aquests Pressupostos, ha dit, són "la ruïna pura". De fet, ha destacat que Podem ha posat a sobre de la taula per recolzar l’Executiu "plans de vivenda intervencionistes i ruïnosos".