tribunals

Villarejo demana declarar a l'Audiència Nacional sobre la "veritat" de la qual va advertir Sánchez

Va enviar una carta al president del Govern en què assegura que no tindria "cap més remei" que revelar les amenaces del CNI a jutges

undefined39026792 politica television salvados la sexta jordi evole   el comis181125140959

undefined39026792 politica television salvados la sexta jordi evole el comis181125140959

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El comissari jubilat i en presó provisional José Manuel Villarejo demanarà la setmana que ve al jutge de l’Audiència Nacional José Manuel García Castellón declarar de forma voluntària sobre la "veritat" del CNI de la qual va advertir el president del Govern, Pedro Sánchez, fa dos dies en una carta oberta que va difondre, segons han informat fonts jurídiques.

D’aquesta manera, l’expolicia, investigat per organització criminal, extorsió, blanqueig i suborn, vol dur a terme l’avís que va donar en l’esmentat escrit de tres pàgines sobre la revelació "de forma imminent" de les suposades maniobres del cos d’intel·ligència contra jutges de l’Audiència Nacional i interessos de l’Estat perquè "deixin d’investigar" temes que afecten la institució.

Segons fonts jurídiques, Villarejo està disposat a oferir al jutge la informació que té sobre el que ell considera que són els motius que l’han portat a la presó perquè el magistrat després prengui les mesures que consideri oportunes. Es tractaria així d’una declaració no necessàriament vinculada a la causa per la qual se l’investiga, sinó un al·legat general sobre les raons de la guerra que, segons la seva opinió, li té declarada el director del CNI, Felix Sanz Roldán.

Notícies relacionades

En el document, Villarejo afirma que per defensar-se no té "cap més remei" que explicar "per què s’ha permès que s’amenacin determinats jutges de l’Audiència Nacional amb dades de la seva intimitat perquè deixin d’investigar temes que afectin el CNI" o "per què s’ha permès" a Sanz Roldán "que treballi en contra dels interessos nacionals i a favor de potències estrangeres com Veneçuela".

"O per quina raó i qui ha permès que es filtrin dades contra els nostres monarques. O fins on arriba la mateixa connexió i tutela del director del CNI respecte de la Fiscalia Anticorrupció. O per què s’han protegit magnats mediàtics independentistes. O per què s’ha permès que a Catalunya el CNI deixés d’informar sobre qüestions transcendents com els moviments bancaris a l’estranger de determinats polítics separatistes", diu el principal investigat en el cas Tàndem a Pedro Sánchez.