Carta oberta al president del Govern

Villarejo amenaça Sánchez d'explicar "la veritat" sobre les maniobres del CNI

El comissari jubilat assegura que coneix operacions de l'organització contra jutges i interessos de l'Estat

undefined39026792 politica television salvados la sexta jordi evole   el comis181125140959

undefined39026792 politica television salvados la sexta jordi evole el comis181125140959

2
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

El comissari jubilat i a presó provisional José Manuel Villarejo li ha agafat el gust a deixar-se sentir des de la presó. Primer va ser un àudio gravat per la seva dona, Gema Alcaraz, en el que negava atacar la Corona, amb la publicació de la gravació que li va fer a la princesa Corinna a Londres. Ara ha sigut a través d’una carta oberta dirigida al president del Govern, Pedro Sánchez, on li adverteix que, "atesa la seva situació personal i familiar, vorejant la desesperació", a la seva defensa no tindrà "més remei de forma inminent” que revelar el que qualifica de "la Veritat" sobre el Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI).

Al llarg de tres pàgines, en les que es presenta com un agent encobert necessari per lluitar contra ETA, el tràfic de drogues i d’armes, Villarejo anuncia que explicarà "per què s’ha permès" al director de la institució, Félix Sanz Roldán, "que treballi en contra dels interessos nacionals i a favor de potències estrangeres com Veneçuela", quina és la relació del CNI amb la Fiscalia Anticorrupció i fins i tot per què es permet que s’"amenaci" jutges de l’Audiència Nacional "amb dades de la seva intimitat" perquè "deixin d’investigar" temes que afecten aquesta institució.

El policia, que és a la presó des del novembre del 2017 pel 'cas Tàndem’, en el qual se li imputen els delictes d’organització criminal, extorsió, blanqueig i suborn, atribueix la seva situació, que qualifica de "persecució radical", a l’odi que Sanz Roldán li tindria per "sentir-se traït al no haver acomplert el treball que en el seu moment" li "va encomanar: recuperar tots els documents en poder de la princesa Corinna".

Vicis de jutges

Notícies relacionades

"Aquests documents, segons se’m va comunicar, afectaven greument la seguretat de l’Estat. Els integraven, entre altres, l’'arxiu Jano' o CIC (Control Integral Central) que en el seu moment va arribar a contenir gairebé un milió de fitxes individuals amb dades personals i privades de vicis i virtuts de les personalitats més rellevants, d’Espanya", afirma per afegir una mica de misteri: "La realitat és que conté les dades més sòrdides i fosques d’aquells les decisions dels quals en un moment determinat pugui convenir que s’adaptin als interessos dels qui les posseeixen", entre els quals en cita un d’anomenat 'Control de Togues’ relatiu al món judicial.

"Tant és així que no puc fer-me responsable del risc que s’està ocasionant i s’ocasionarà a l’estabilitat de les més altes institucions d’Espanya amb la construcció d’una mena de causa general contra la meva persona basada en interpretacions mentideres i fragmentàries de peces aïllades d’informació", afegeix amb referència als àudios que ha emmagatzemat durant anys i la publicació dels quals s’ha anat produint a través de diferents mitjans.