80è aniversari de la guerra civil

El PSOE organitza al Senat un homenatge als exiliats pel franquisme, al qual acudirà el Govern

El partit ha denunciat que el PP i Ciutadans no se sumi a les iniciatives de condemna de la dictadura

undefined40693448 graf533  madrid  26 10 2017   el portavoz socialista en el s171027113523

undefined40693448 graf533 madrid 26 10 2017 el portavoz socialista en el s171027113523 / Kiko Huesca

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El grup socialista del Senat i l’executiva federal del PSOE han organitzat el pròxim dimarts al Senat un acte d’homenatge  a les persones que es van haver d’exiliar d’Espanya pel franquisme, l’any en què farà 80 anys del final de la guerra civil i de l’inici de la dictadura de Franco i amb "les dretes", argumenten, en contra de la legislació de memòria històrica.

Així s’ha explicat aquest divendres el portaveu socialista a la Cambra alta, Ander Gil, al presentar l’acte, al qual està previst que vagin membres del Govern, exiliats i familiars i associacions de víctimes del franquisme.

Notícies relacionades

El dirigent socialista ha denunciat que el PP i Ciutadans no han volgut afegir-se al Senat a les iniciatives de condemna dels anys de dictadura, mentre que "negocien amb la ultradreta, hereva del feixisme vencedor del 1939, per aconseguir el poder a Andalusia". I recorda Ander Gil que d’aquí a unes setmanes arribarà a la Cambra un senador autonòmic de Vox, elegit pel Parlament d’aquella comunitat.

Ha assegurat que malgrat la majoria absoluta del PP al Senat, la institució "és de tota la ciutadania" i no pot ser "percebuda com un reducte partidista i exclusiu de les dretes". "Per això, el merescut homenatge als exiliats i exiliades, a aquelles persones que tant han sacrificat per la llibertat del nostre país", ha conclòs.