REACCIÓ

Els metges andalusos rebutgen la proposta de Vox de delatar sensepapers

El partit ultra va reclamar al PP expulsar 52.000 estrangers irregulars, xifra que coincideix amb els atesos pel Servei Andalús de Salut

zentauroepp41955267 hospital jaen190110093532

zentauroepp41955267 hospital jaen190110093532 / EFE TV

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Consell Andalús de Col·legis de Metges d’Andalusia ha expressat el seu rotund rebuig d’identificar els immigrants en situació irregular per procedir a la seva expulsió, com va proposar Vox en el seu document amb 19 exigències per recolzar la investidura del candidat del PP a presidir la Junta, Juan Manuel Moreno.

Segons recull el digital 'Redacción médica', el president dels metges andalusos, Emilio García de la Torre, ha volgut deixar clar que els facultatius no realitzaran en cap cas aquesta funció. “Nosaltres, com a metges, hem d’atendre totes les persones, sense importar-nos si són immigrants o no. No identificarem ni anirem en contra de cap persona pel seu color o pel seu signe polític", ha explicat García de la Torre en aquest mitjà.

Al seu document, Vox va plantejar col·laborar amb la policia per expulsar 52.000 immigrants que estiguin en situació irregular en aquesta comunitat autònoma i va acusar la Junta d’encobrir-los, ja que, segons el seu parer, "té la documentació necessària" per identificar-los.

En el text consensuat ahir dimecres amb el PP, no apareix explícitament aquesta xifra, i els dos partits es comprometen a "complir la legislació vigent en matèria d’immigració, i evitar [...] l’'efecte crida'".

¿D’on surt aquesta xifra?

No obstant, Vox assegura que el document acordat amb els populars es tradueix en la promesa d’expulsar els 52.000 immigrants irregulars que hi ha a Andalusia. Però, ¿d’on surt aquesta xifra?

Notícies relacionades

La dada coincideix amb l’aportat pel sindicat Unió Federal de Policia (UFP), en un comunicat del desembre del 2018, en què demanava al pròxim govern andalús que facilités les còpies dels passaports dels 52.000 estrangers irregulars que compten amb targeta sanitària o el document de reconeixement temporal sanitari.

La Junta reconeix el dret d’assistència sanitària als sensepapers i porta un còmput dels usuaris que accedeixen a la sanitat pública a través d’aquest servei. El 2017, la xifra va ser de 47.445, cosa que representa el 0,57% de totes les persones ateses per la sanitat pública.