L'ACORD AMB VOX A ANDALUSIA

La Moncloa censura la "deriva masclista i xenòfoba" del PP i Cs

El Govern lamenta que els dos partits hagin "abraçat la nostàlgia ultra" i insisteix que estarà "vigilant"

zentauroepp46484074 20190109 gal190109204053

zentauroepp46484074 20190109 gal190109204053 / Jose Manuel Vidal

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Govern ha lamentat aquest dijous la "radicalització" de Cs i el PP pel pacte d’aquest últim partit amb Vox, que permetrà governar a Andalusia els populars i els taronges. "Davant aquesta deriva cap al masclisme  i la xenofòbia", assenyala en un comunicat, l’Executiu de Pedro Sánchez insisteix que es mantindrà "vigilant" i assegura que no cedirà "en la conquesta de drets i llibertats".

La Moncloa retira el seu "compromís amb els valors europeus" en un moment en què "alguns volen tornar a l’Espanya  en blanc i negre". I afirma que la seva aposta se centra a "millorar el present i preparar Espanya per al futur, mentre altres s’entossudeixen a mirar cap al passat". 

Cs, assenyala, "ha desatès les crides dels partits europeus a la moderació i a desemmascarar l’autoritarisme de la ultradreta". El Govern retreu al partit d’Albert Rivera  que hagi propiciat que Vox "sigui un actor principal en el Govern dels andalusos". 

Notícies relacionades

"El nostre Govern té un compromís amb la Constitució i amb la democràcia", afegeix. I, després de recordar que el Consell de Ministres aprovarà aquest divendres el projecte de Pressupostos –sense comptar encara amb prou recolzaments–, destaca que aquest "reafirmarà" l’aposta de l’Executiu "per les polítiques regeneradores, per la recuperació de drets, la igualtat, la convivència, la tolerància, el respecte de les minories i la dignitat de tots". 

El Govern de Pedro Sánchez, remarca, és "europeista, progressista, feminista i ecologista" i, amb la seva "agenda de transformació", té "la mirada posada en el futur i no en la nostàlgia ultra" que han "abraçat el PP i Cs".