TORNADA A LA VIDA PÚBLICA

Montero crida a la mobilització feminista per frenar Vox, PP i Cs

La portaveu de Podem al Congrés demana "omplir els carrers i omplir les urnes" per parar Santiago Abascal, Pablo Casado i Albert Rivera.

"A les dones andaluses, després de conèixer aquest pacte dels trigèmins reaccionaris, sapigueu que no esteu soles, que nosaltres us creiem", assegura.

undefined46484715 irene montero190109201243

undefined46484715 irene montero190109201243 / Luca Piergiovanni

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Amb l’enrenou creat entorn de les peticions de Vox de derogar la llei de violència de gènere a Andalusia, la número dos de PodemIrene Montero, ha triat participar en un acte que posa el focus en les dones per tornar a la vida pública. La portaveu de la formació morada ha demanat, en el debat 'La vida, en el centro', que totes les dones omplin "els carrers i les urnes" el 2019 per defensar-se de l’"Espanya reaccionària" que encapçalen VoxPP i Cs.

Montero, que es reincorpora després d’estar de baixa maternal des que naixessin els seus fills al juliol, ha assenyalat que Santiago AbascalPablo Casado i Albert Rivera són "els trigèmins reaccionaris que no fan política, fan odi". En aquest sentit, Montero ha explicat que la "incertesa" actual genera "por" entre la població i que, davant d’aquesta por, els líders de les tres formacions polítiques donen "una resposta fàcil, la de l’odi".

"[Per a Vox, PP i Cs] la solució és mirar al veí i pensar que, com que ve d’un altre país, té la culpa, odiar les dones, el diferent, el qui no entenem dels nostres", ha assegurat davant un auditori compost per més de 500 dones, entre les quals hi havia companyes de partit. La dirigent morada també ha fet referència al pacte de Govern assolit a Andalusia: "A les dones andaluses, després de conèixer aquest pacte dels trigèmins reaccionaris, sapigueu que no esteu soles, que nosaltres us creiem".

"El poder de canviar-ho tot"

Notícies relacionades

La líder morada ha assegurat que les dones han sigut el col·lectiu que ha rebut el "primer atac" i "molt virulent" dels liberals, populars i ultres: "Quan ens ataquen les primeres és perquè saben que, si ens unim, tenim el poder de canviar-ho tot". "Cada àvia amb la seva neta al carrer a defensar l’Espanya feminista", ha sentenciat Montero, abans de demanar que "ni una sola dona" es quedi a casa el 2019. 

La tornada de la dirigent morada coincideix amb la marxa de la seva parella, Pablo Iglesias, amb el qual ha compartit el permís de paternitat. El líder del partit va començar els seus tres mesos de baixa el passat 20 de desembre i no s’espera que torni fins a finals de març, en la recta final per a les eleccions locals, autonòmiques i europees.