DEMANDES

Vox es querella contra Echenique per acusar-los de ser «còmplices de violadors i assassins»

El partit d'extrema dreta també té previst prendre accions judicials contra Teresa Rodríguez

El secretari d'Organització de Podem es reafirma que «estan sent còmplices de la violència masclista»

undefined46127938 sevilla   spain   december 03  vox s leader  santiago abasca181205132930

undefined46127938 sevilla spain december 03 vox s leader santiago abasca181205132930 / Europa Press News

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Vox ha presentat aquest dimarts una querella als jutjats d’instrucció de Madrid contra el secretari d’organització de PodemPablo Echenique, pels suposats delictes de calúmnies, injúries continuades i odi que hauria comès en un tuit en què va acusar el partit de Santiago Abascal de ser “còmplices dels violadors i els assassins”.

A més, la formació ultra presentarà pròximament una altra querella al Tribunal Superior de Justícia d’Andalusia contra la secretària general de Podem en aquesta comunitat, Teresa Rodríguez, pels mateixos delictes per expressar-se en termes similars als empleats per Echenique en una nota de premsa del passat 2 de gener. 

“CRIMINALITZACIÓ” DELS SEUS VOTANTS

“Des de Vox no permetrem que els nostres votants i afiliats siguin criminalitzats per criticar lleis que han sigut manifestament ineficaces per resoldre la violència davant els col·lectius més febles de la societat”, ha afirmat el vicesecretari Jurídic de Vox, Pedro Fernández.

En concret, Echenique va criticar que el PP i Cs estiguessin negociant el govern d’Andalusia “amb els còmplices dels violadors i els assassins”, en referència a Vox, i Rodríguez els va definir com un “partit franquista i masclista, que no vol que es lluiti contra la violència contra les dones i que per tant és còmplice dels feminicidis”.

En les seves querelles, Vox els acusa dels delictes de calúmnies, tipificat a l’article 205 del Codi Penal; d’injúries, tipificat a l’article 208 que a més tindria l’agreujant de ser continuat; i d’un delicte d’odi, que està recollit a l’article 510 del mateix codi, segons assenyalen en un comunicat.

Echenique es reafirma

Notícies relacionades

Després de conèixer la demanda presentada per la formació que lidera Santiago Abascal, Echenique s’ha refirmat que els que “legitimen el discurs masclista estan sent còmplices de la violència masclista”. En declaracions a La Sexta, el dirigent morat ha assegurat que les seves afirmacions sobre la complicitat de Vox amb “violadors i assassins” per rebutjar mesures per a la lluita contra la violència de gènere, no són excessives

“Hi ha masclisme a la societat i té moltes formes. Una d’elles és el discurs masclista, i això està darrere que hi hagi més predisposició per part de persones violentes a cometre actes de violència masclista. Aquells que legitimin aquest discurs masclista estan sent còmplices de la violència masclista”, ha assegurat.

Temes:

Podem Vox