Defensa la Llei de Violència de Gènere

Marín, a Vox: "Si volen que Díaz torni a ser presidenta, que ho facin"

El líder de Ciutadans a Andalusia preveu tancar demà l'acord de govern amb el PP

zentauroepp45983865 graf3499  linares  ja n   21 11 2018   juan mar n  candidato181122114227

zentauroepp45983865 graf3499 linares ja n 21 11 2018 juan mar n candidato181122114227 / Carlos Cid Gaitan

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El líder de Ciutadans a Andalusia, Juan Marín, ha instat aquest dimarts Vox a decidir sobre l’inici de la legislatura a la comunitat. "Si volen anar a eleccions, que ho facin. Si volen que Susana Díaz torni a ser presidenta de la Junta, que ho facin", ha apuntat.

Així ho ha assenyalat en una entrevista a Telecinco, en el context d’una reunió a Madrid aquest dimarts dels secretaris generals del PP i de Vox, Teodoro García Egea i Javier Ortega Smith, per mirar d’avançar en un acord de cara a una futura investidura de Juan Manuel Moreno com a president de la Junta d’Andalusia.

D’altra banda, ja en declaracions als mitjans al Parlament andalús, Marín ha manifestat que el seu partit preveu tancar demà dimecres l’acord de govern amb el PP, en el marc d’una reunió d’alt nivell que tindria lloc a Sevilla, un dia abans que la presidenta de la Cambra, Marta Bosquet, iniciï la ronda de reunions amb els portaveus per proposar un candidat a la investidura.

Hores abans, a televisió, Marín ha remarcat que "ara sembla" que Vox podria ser "un obstacle" per al canvi a Andalusia. "Jo espero que no ho siguin i que, igual que es va arribar a un acord per a la Mesa del Parlament, siguem capaços de posar en marxa la legislatura amb normalitat", ha assegurat. No obstant, ha afirmat que Ciutadans no té "res a negociar amb Vox", ja que ha de ser el candidat a la investidura el que ha de buscar els recolzaments, en aquest cas, segons el seu acord, Moreno.

Violència de gènere

Davant això, Marín ha insistit que està treballant en un acord de 47 escons amb els populars i ha avisat que no acceptarà el canvi de la Llei de Violència de Gènere a Andalusia. "Hem arribat a un acord programàtic i hem tancat 21 mesures per als cent primers dies de govern".

"No estic negociant absolutament res amb Vox, només estic intentant arribar a un acord de govern amb el PP. El que PP i Vox parlin a Madrid o Sevilla, sempre que no afecti amb el que està firmat entre Ciutadans i el PP, no és una qüestió en què jo hagi d’intervenir", ha indicat. "Ciutadans ha tancat un acord de 90 mesures amb el PP que no es mouran", ha remarcat.

En aquest sentit, ha avisat que es podria anar a eleccions "una altra vegada" a la comunitat i ha posat èmfasi que hi ha partits que "no entenen quines són les regles del joc, no saben com funcionen les institucions i han d’aprendre, han d’aterrar a les institucions". En aquest punt ha detallat que, "per molt que Vox i PP firmin un acord per canviar la Llei de Violència de Gènere a Andalusia, no podrien fer-ho". "Necessiten 55 escons, i no els tenen", ha indicat, atès que ha recordat que aquesta llei es va aprovar el juliol de l’any passat per unanimitat. "¿Com canviarà el PP aquesta llei. Això no entra en cap cap pensant", ha etzibat.

Repartiment de conselleries

Notícies relacionades

Preguntat sobre el repartiment de les conselleries a Andalusia entre el PP i Ciutadans, Marín ha indicat que "hi ha moltes travesses" i el seu partit ha estat defensant els autònoms, l’emprenedoria, la regeneració democràtica i l’educació. "Mentre no es tanqui l’acord, no hi ha acord. És molt complex, l’estructura de la Junta és mastodòntica", ha insistit.

Arran d’això, ha explicat que "l’únic tancat" és que Juan Manuel Moreno seria el candidat a president i que hi hauria una vicepresidència. "Les conselleries serien entre deu i dotze", ha assenyalat.