CONSELL EXECUTIU

El Govern acorda garantir l'"atenció i recolzament" als expresidents per tota la vida

L'Executiu de Quim Torra busca actuar davant del pas del temps amb "mitjans personals i materials"

zentauroepp46471387 barcelona  barcelon s   08 01 2019      politica     reuni n190108134814

zentauroepp46471387 barcelona barcelon s 08 01 2019 politica reuni n190108134814 / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal

El Govern ha acordat "garantir" als expresidents de la Generalitat "l’atenció i el recolzament que necessitin que els asseguri el seu dret a viure dignament durant totes les etapes de la vida".

Segons l’acord al qual ha arribat aquest dimarts el Consell Executiu, que es basa en el decret i la llei sobre el règim dels expresidents, es tracta d’actuar davant del pas del temps que provoca que les circumstàncies personals canviïn i també la situació personal i individual de cada un per la qual cosa es posaran "mitjans personals i materials" a la seva disposició.

Preguntada respecte a això, la portaveu del Govern i consellera de Presidència, Elsa Artadi, ha afirmat que aquesta decisió està motivada per l’"evolució de la malaltia que té des de fa 13 anys" l’'expresident’ Pasqual Maragall, afectat d’Alzheimer.

Pensió vitalícia i oficina

Notícies relacionades

Segons l’estatut dels expresidents, establert perquè una vegada cessats puguin atendre les seves necessitats personals "amb la dignitat i el decòrum que corresponen a les altes funcions exercides", a més de rebre una assignació mensual durant un període equivalent a la meitat del temps que han estat en el càrrec, a partir dels 65 anys tenen dret a una pensió de jubilació vitalícia que consisteix en una assignació mensual igual al 60% de la retribució mensual que correspon al càrrec de president.

A més, compten amb una oficina i una dotació pressupostària per al funcionament d’aquesta i "per a les atencions de caràcter social i protocol·lari que corresponguin".

Temes:

Govern