Puigdemont rebrà les prerrogatives que li corresponen com a expresident

El Parlament estudia també el pagament de dietes que va demanar des de JxCat per guardar la seva acta de diputat

abertran42599700 ousted catalan leader carles puigdemont attends a panel ti180511111646 / Salvatore Di Nolfi

abertran42599700 ousted catalan leader carles puigdemont   attends a panel ti180511111646
epresstv-20180702 artadi govern-repone-la-oficina-del-expresident-puigdemont

/

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemontha iniciat els tràmits per demanar el despatx i els recursos que li corresponen com a expresident, segons ha avançat RAC-1.

Puigdemont té dret a una oficina amb tres treballadors, a un cotxe oficial amb xofer i serveis de seguretat. El requeriment es va emetre el 22 de juny i el Govern estudia ara com pot aplicar-se, ja que est’a a Alemanya i si es deroga la seva petició d’extradició té previst tornar a Bèlgica. 

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia, Pere Aragonès, ha afirmat en una entrevista a TV-3 que no coneix els detalls de la sol·licitud, però ha assegurat que, si els ha demanat, els tindrà. "Ho permet la llei, que és molt clara. I com que ho preveu la llei, els tindrà. És el que correspon a tots els expresidents", ha conclòs.

Així mateix, la consellera de la Presidència, Elsa Artadi, ha informat  que ja estan treballant per activar una oficina d’expresident de la Generalitat a Carles Puigdemont i un equip de seguretat a l’estranger, ja que entén que la llei catalana no limita aquests serveis fora de les fronteres. Artadi ha indicat que volen "complir amb la llei" i que entenen que la llei "no especifica una limitació per la situació física de la persona", i per això no veu l’impediment per aplicar aquests serveis fora d’Espanya.

En aquest context, Artadi ha explicat que ja està treballant amb el Departament d’Interior per definir quins agents dels Mossos d’Esquadra cobririen les tres places de oficialment. Quant a l’oficina, ha explicat que el Govern també treballa per activar-la tot i que deixa per més endavant la concreció d’on s’ubicarà, en un moment en el qual Puigdemont és a Alemanya però no descarta tornar a Bèlgica en el supòsit que la justícia germànica rebutgi la petició d’extradició a Espanya.

Notícies relacionades

Com que guarda la seva acta de diputat, no ha demanat la retribució econòmica que li correspon per incompatibilitats: el 80% del sou mensual que cobrava com a president, durant un període equivalent a la meitat del temps que va ocupar el càrrec, i una pensió vitalícia d’un 60% del salari quan faci 65 anys.

Puigdemont va renunciar el novembre del 2017 al salari que li corresponia com a expresident perquè considerava que encara era el president de Catalunya, ja que no acceptava haver sigut cessat pel 155. Ara, amb un Govern forjat i un nou líder de la Generalitat, s’ha repensat la seva decisió.