Sol·licita menys deute i menys impostos

Casado afirma que està "disponible" per negociar els Pressupostos si Sánchez "reflexiona"

El president del PP retreu a Ciutadans que no s'assegui a negociar amb Vox

zentauroepp46181710 graf3637  murcia  08 12 2018  el presidente nacional del pp 181215185826

zentauroepp46181710 graf3637 murcia 08 12 2018 el presidente nacional del pp 181215185826 / CRISTOBAL OSETE

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El líder del PP, Pablo Casado, s’ha mostrat "disponible" per negociar amb el Govern els pressupostos generals de l’Estat si el president Pedro Sánchez "reflexiona" abans de divendres i presenta un avantprojecte que faci baixar el deute públic i els impostos i compleixi el camí de dèficit.

"Per descomptat que estic disponible per veure quins pressupostos planteja", ha assegurat Casado a Onda Cero davant de l’anunci realitzat pel president del Govern, en una entrevista amb Efe, que vol negociar també amb el PP i Ciutadans el projecte pressupostari que aprovarà aquest divendres el Consell de Ministres.

En tot cas, Casado ha advertit que la línia pressupostària que ha apuntat fins ara Sánchez "va en contra de la del PP", perquè ha optat per "la línia ideològica radical" en comptes d’una de creixement de l’ocupació i, tal com està la situació econòmica internacional, Espanya no està per "fer concessions a Podem" en aquesta matèria, ha avisat.

Per Casado, si el Govern no reflexiona abans de divendres, i segueix per aquest camí, "la irresponsabilitat serà greu", perquè està en risc la recuperació de l’economia.

Negociació a Andalusia

Casado ha apostat pel canvi a Andalusia i ha criticat Ciutadans per no voler seure amb Vox en les converses per al futur Executiu de la Junta després d’anar a les eleccions europees de la mà del partit d’extrema dreta Libertas el 2009. El líder popular ha declarat que Vox és dins de la Constitució, tot i que ha assenyalat que discrepa en alguns punts amb la formació liderada per Santiago Abascal: "És igual d’inconstitucional suprimir el Senat que les autonomies".

Notícies relacionades

Respecte a mesures de la formació de Santiago Abascal com la supressió de les comunitats autònomes, Casado ha volgut recordar que Ciutadans també va impulsar en els seus inicis iniciatives com el tancament del Senat i l’eliminació de les diputacions. "No ens agrada que Vox es faci fotos amb algun partit radical europeu, tampoc ens agrada que Ciutadans anés a les europees amb Libertas. No ens agrada que Vox estigui lloant discursos que se senten a Llatinoamèrica, tampoc que Rivera demanés la investidura de Sánchez", ha assenyalat. Per això, reitera que el PP pacta amb partits que estan en el marc de la Constitució i, en el cas d’Andalusia, amb aquells que volen canviar un "règim socialista de 40 anys".

Preguntat sobre la posició de Vox, que condiciona el seu recolzament a Moreno al fet que es negociïn les seves propostes, ha indicat que el dia de la investidura cada partit haurà de decidir la seva posició, però s’ha mostrat optimista. "Cap partit es pot permetre el luxe de desaprofitar l’onada de canvi que les urnes van plasmar en les eleccions andaluses", ha recalcat.