PRESSUPOSTOS

Bassa demana als partits independentistes que no deixin caure Pedro Sánchez

"L'alternativa seria molt pitjor", declara l'exconsellera empresonada en una entrevista amb RAC-1

zentauroepp42619012 dolors bassa190108085929

zentauroepp42619012 dolors bassa190108085929 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’exconsellera de Treball, Dolors Bassa, demana als partits independentistes que no deixin caure el Govern de Pedro Sánchez ja que, avisa, l’alternativa seria "molt pitjor".

En una entrevista que emetrà aquest dimarts el programa 'No ho sé', de RAC-1, Bassa, en presó preventiva des de fa gairebé un any pel referèndum de l’1-O, no es mostra partidària, ara per ara, d’aprovar-li els Pressupostos a Sánchez, però tampoc de tombar-los.

"Ara com ara un 'no' rotund als Pressupostos no ho diria, però aprovar-los tampoc. No podem deixar caure el Govern de Pedro Sánchez. L’alternativa a tombar aquest Govern és molt pitjor amb el PP, Ciutadans i l’extrema dreta. Si volen aprovar-los que facin un gest, el que sigui però que el facin", afegeix l’exconsellera republicana, reclosa a la presó de Puig de les Basses (Figueres).

Mobilitzacions coordinades

Notícies relacionades

D’altra banda, Bassa desitja que les mobilitzacions durant el judici de l’1-O siguin coordinades i recalca que no li agradaria que "tapessin o taquessin tot el que es digui en el judici". "Aquells dies, el protagonisme ha de ser nostre", conclou, i destaca el fet que el judici serà una finestra que tindran els líders independentistes presos que, fins ara, no han pogut explicar la seu versió.

L’exconsellera diu que té clar que el trasllat a Madrid es farà d’un dia per l’altre. I avança una data: el 6 de febrer. Diu que té constància que aquest dia ja hi ha testimonis de l’acusació citats a declarar. Per tant, el judici començarà abans d’aquesta data. De moment els presos tenen fins al dia 14 de gener per presentar tots els escrits de defensa.