ELS COMPTES PÚBLICS

El PDECat deixa oberta la porta a tramitar inicialment els Pressupostos de Sánchez

"Donem marge al diàleg entre governs", afirma Bonvehí

Assegura que l'estratègia serà conjunta amb l'independentisme i el Govern, i que el vot final serà un 'no'

bonvehi

bonvehi

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal / Barcelona

El PDECat deixa oberta la porta a presentar o no una esmena a la totalitat per tombar d’entrada els pressupostos de l’Estat quan el Govern del PSOE els presenti al Congrés. La decisió, segons el partit –que ha viscut una controvèrsia interna oberta sobre aquesta qüestió– depèn de la proposta política que faci l’Executiu de Pedro Sánchez sobre Catalunya. "Jo no sé què passarà en un o dos mesos quan el president presenti els Pressupostos. Si ho fes avui, presentaríem una esmena a la totalitat pròpia, però quan els presentin no sabem en quina situació estarem, qualsevol acció estarà consensuada amb el món independentista i amb el Govern", ha afirmat el president del PDECat, David Bonvehí.

Unitat estratègica

Notícies relacionades

"Donem marge al diàleg entre governs", ha argumentat el dirigent independentista. "Veurem si quan presenten els pressupostos han fet una proposta seriosa sobre Catalunya", ha afegit el dirigent independentista, assegurant que no és el PDECat el que necessita "temps". La votació final serà contrària "per dignitat, coherència política i perquè no s’està donant una proposta per solucionar el tema polític que tenim a Catalunya", ha afirmat el president del partit després de la primera reunió de l’any de l’executiva del PDECat.

Sense comentaris 

Bonvehí ha evitat valorar la possibilitat que la consellera de Presidència, Elsa Artadi, s’incorpori a la candidatura del PDECat en les eleccions municipals del maig.