PELS CDR

El PPC demana intervenir els Mossos a través de la llei de seguretat nacional

Fernández acusa el president de la Generalitat de ser el "CDR suprem" per "dissenyar totes les seves estratègies"

jregue42906679 barcelona  13 04 2018 alejandro fernandez del pp en rueda de181109200609

jregue42906679 barcelona 13 04 2018 alejandro fernandez del pp en rueda de181109200609 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El president del PPCAlejandro Fernández, ha acusat aquest dijous el Govern de "liderar els CDR" i ha assenyalat el president de la Generalitat, Quim Torra, com el "CDR suprem" perquè, segons el seu parer, "dissenya totes les seves estratègies" perquè actuïn "com a força d’ordre paral·lela". Amb aquest argument ha reclamat que s’apliqui la llei de seguretat nacional, com ja ha demanat el partit a nivell nacional al Senat, perquè "una autoritat funcional coordini els Mossos d’Esquadra" des del Govern central.

Fernández ha denunciat que hi hagi catalans que "se sentin assetjats" per aquests comitès i ha relacionat la seva aparició amb la "creació d’estructures paral·leles pròpies dels règims autoritaris". "Els CDR van més enllà del dret a la manifestació, ho entenen com la vulneració de drets dels altres", ha etzibat en una roda de premsa al Parlament, i ha citat sis "instruments" que responen a aquestes pretensions: la "pressió a jutges i fiscals", les "amenaces i agressions a agents i forces de seguretat", els "atacs" a les seus dels partits polítics, "dos intents d’assalt al Parlament", un "ús totalitari" de l’espai públic, i l’"ocupació d’infraestructures bàsiques".

Notícies relacionades

Després de l’enumeració, el dirigent popular ha exigit al Govern de Pedro Sánchez que "sigui capaç de garantir la llibertat i la seguretat a part de la societat catalana assetjada constantment per òrgans parademocràtics". Així mateix, ha aprofitat per sentenciar que el president de l’Executiu està "destrossant el PSOE" endinsant-se en el diàleg amb la Generalitat.

Silenci sobre Vox

Preguntat sobre les negociacions entre el PP d’Andalusia i Vox, Fernández ha evitat pronunciar-se i ho ha deixat tot en mans de Juanma Moreno. "Els andalusos van votar canvi i el més normal és que acabi sent així i tingui un nou Govern d’alternança política. Però no és responsabilitat meva abordar aquest tipus de negociacions. Moreno farà el més convenient per als andalusos i el conjunt dels espanyols", ha assegurat.