cinc minuts al telèfon gravats per la seva dona

Villarejo es defensa des de la presó i nega atacar la Corona

El comissari jubilat carrega contra el Govern, el ministre Grande-Marlaska i el CNI

Es mostra "atònit" al veure que el PP "es deixa muntar una segona 'Gürtel' amb la 'Kitchen'"

undefined39026792 politica television salvados la sexta jordi evole   el comis181125140959

undefined39026792 politica television salvados la sexta jordi evole el comis181125140959

4
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

La traca final amb què l’excomissari José Manuel Villarejo amenaçava des de la presó amb fer esclatar abans d’aquest Nadal s’ha transformat en un àudio gravat per la seva dona, Gema Alcalá, des de la presó en el qual el principal imputat del 'cas Tàndem’ nega voler fer mal a la monarquia i carrega contra el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, per controlar "per al PSOE" la causa, i el CNI per "tolerar" les filtracions de les seves gravacions, que diu que només "beneficia" "populistes i independentistes". 

L’àudio, que ha sigut facilitat per la defensa del comissari jubilat a diverses agències de notícies per propiciar la seva difusió, va ser gravat el 23 de desembre passat a les 10.25 hores. Es tracta d’una declaració via telefònica des de la presó d’Estremera, en la qual Villarejo està internat des del novembre del 2017.

Villarejo, imputat per organització criminal, suborn, extorsió i blanqueig, s’identifica i demana que "tots puguin sentir" la seva versió, ja que segons la seva opinió, el mantenen pres "per evitar que pugui parlar" i es "defensi de tanta farsa i tanta mentida".

En contra de la llibertat

Mentre Anticorrupció ha informat en contra de l’última petició de l’excomissari per sortir de presó, per risc de fuga i de destrucció de proves, i descarta l’ús del braçalet telemàtic a l’entendre que no es preveu per a presos preventius, Villarejo, al seu torn, intenta explicar la reunió mantinguda entre l’advocat de la seva dona, Javier Iglesias, i els fiscals Anticorrupció encarregats de la seva causa per aconseguir la seva llibertat. "És rotundament fals que enviés ningú a veure cap fiscal", assegura.

"El meu advocat s’hi va negar perquè va posar com a condició que hi fos present el jutge De Egea, que han fet fora perquè volia posar-me en llibertat", assenyala per explicar per què hi va anar l’advocat d’Alcalá i no el seu. D’Egea ha renunciat a l’Audiència Nacional per "motius personals" i deixarà la instrucció del cas a finals d’aquest mes.

Segons la seva versió, a Anticorrupció li van proposar quedar en llibertat a canvi de "col·laborar totalment i explicar-los tot sobre les persones de nivell" amb les quals va tenir "relació". Afegeix que "no tenien cap interès a conèixer detalls sobre menjars i reunions amb altres jutges i fiscals" sinó sobre la Corona.

"M’hi nego en rodó" 

"Es pot comprovar molt fàcilment, només sentin les meves declaracions a l’Audiència Nacional [...] En aquestes gravacions es veu clarament com m’interroguen perquè expliqui coses contra el nostre Rei i com que m’hi nego en rodó", diu Villarejo, per incidir que "si algú vol fer mal a la Monarquia són els que s’abracen amb els advocats de Podem cada vegada que coincideix amb ells". "Amb mi que no hi comptin, allà ells i la seva consciència, aquesta festa d’iluminati només busca destruir la Corona a qualsevol preu", afegeix.

L’excomissari també es refereix a "les filtracions d’altres personatges" que se li atribueixen i considera que "estan admetent que el CNI no serveix per a res, al permetre que un jubilat a la presó pugui posar en perill l’Estat".

Segons ell, el director del CNI, Félix Sanz Roldán, "sap i té controlat qui està filtrant" i assegura que "li van colar la xerrada amb la princesa Corinna", en la qual l’examiga del Rei emèrit li atribuïa presumptes delictes a l’estranger, "perquè es va confiar amb els de les abraçades pensant que els tenia controlats".

"Ell deixa que filtrin perquè s’alegra del mal que em fan apareixent jo com un xantatgista que tots temen. Però tot i que Félix vulgui destruir-me [...] per sobre de tot crec que és un patriota i que assumeix que tot se li ha descontrolat danyant qui havia d’haver protegit el primer. Per això espero que en algun moment posarà ordre a aquest despropòsit ja que només beneficia els populistes, els independentistes als quals només volen buscar i fer mal a Espanya," assegura l’investigat.

Sánchez i Marlaska 

Així mateix, en el seu missatge gravat per telèfon, Villarejo diu estar "veient atònit com el PP es deixa muntar una segonaGürtelamb el tema 'Kitchen'" l’operació policial que investiga l’Audiència Nacional amb què s’hauria pagat amb fons reservats al xòfer de l’extresorer del PP Luis Bárcenas per sostreure-li documentació sensible que ell, al seu torn, s’havia emportat del partit en el seu acomiadament.

Notícies relacionades

"No s’adonen que des del juny qui controla i maneja per al PSOE el meu sumari és (el ministre de l’Interior, Fernando) Grande-Marlaska. I és un autèntic triler manipulant causes, recordin el Faisà", assenyala.

Diu que "fins i tot el president del Govern" l’ha "condemnat". "Soc culpable, ja no tinc solució. Millor que m’enviessin a Guantánamo", afirma en l’àudio, en el qual també es refereix a la seva seguretat personal per apuntar que si bé al principi el tracte a la presó era el "normal", ara està "preparat per al pitjor". "Em repugnen els miserables covards que volen utilitzar uns quants d’aquests funcionaris per fer la feina bruta a la qual ells no s’atreveixen", afegeix.