Possibilitat de filtració de dades

La presó d'Estremera intervé les comunicacions de Villarejo

El director del centre penitenciari assegura que poden posar en risc la seguretat l'Estat

zentauroepp34595720 espa a ignacio gonz lez gra244  estepona m laga   01 02 2016171227134054

zentauroepp34595720 espa a ignacio gonz lez gra244 estepona m laga 01 02 2016171227134054 / JORGE ZAPATA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El director del centre penitenciari d’Estremera (Madrid) ha pres la decisió administrativa d’intervenir les comunicacions de l’excomissari José Manuel Villarejo pel risc de l’ús fraudulent d’aquestes i la possibilitat que aquest intern filtri dades que posin en riscla seguretat de l’Estat, han informat fonts d’Institucions Penitenciàries.

Aquesta intervenció ha sigut comunicada a Villarejo, que està pres des del novembre del 2017pres, i al jutge de l’Audiència Nacional Diego de Egea, encarregat de la instrucció de l’operació Tàndem,segons ha avançat el diari 'La Vanguardia'. La mesura té una durada de sis mesos i després pot ser revisada.

Des de la seva entrada a la presó s’ha intensificat la difusióde gravacions atribuïdes a Villarejo i que afecten diferents personalitats de l’Estat, entre les quals, el rei Joan Carles, a causa de les confidències de la seva examiga Corinna zu Sayn-Wittgenstein. També han aparegut àudios de converses en un restaurant de l’avui ministra de Justícia, Dolores Delgado, o de l’exsecretària general del PP María Dolores de Cospedal.

L’Audiència Nacional manté oberta una investigació per l’ús de fons reservats amb l’objectiu que Villarejo captés el xofer de Bárcenas com a confident per intervenir documentació de l’extresorer del PP, que també va gravar en un restaurant l’excomissari de la Policia.

No a l’entrevista amb Luis Pineda

Les intervencions dels presos preventius poden ser acordades pel jutge que atén la instrucció o, com ha passat en aquest cas, per decisió administrativa del director del centre penitenciari, per això no necessita autorització prèvia del primer, segons expliquen aquestes fonts.

Notícies relacionades

La decisió del director d’Estremera es produeix després que l’excomissari hagi tornat a sol·licitar la seva posada en llibertat al·legant problemes de salut i una vegada que el jutge De Egea, que estudia autoritzar l’excarceració, anunciés la seva renúncia a l’Audiència Nacional per "motius personals".

Les fonts penitenciàries han explicat que la direcció d’Estremera ha rebutjat també la petició del president d’Ausbanc, Luis Pineda, per entrevistar-se amb Villarejo. Tots dos comparteixen presó, tot i que mòduls diferents, ja que l’excomissari està intern en un mòdul específic per a agents de les Forces de Seguretat de l’Estat. Segons va informar 'Vozpópuli', la petició la va realitzar per carta el 24 d’octubre Luis Pineda després de tenir coneixement de la relació mercantil entre Villarejo i el BBVA.