expresident de la generalitat valenciana

Zaplana nega haver cobrat comissions i afirma que és "impossible" que s'escapi

L'expolític del PP esgrimeix les seves "dependències mèdiques i arrelaments evidents"

Agraeix les peticions a favor de la seva posada en llibertat per la leucèmia que pateix

abertran41612447 valencia 15 1 2018  pol tica  aplana   el expresidente de la180522091012

abertran41612447 valencia 15 1 2018 pol tica aplana el expresidente de la180522091012 / Miguel Lorenzo

2
Es llegeix en minuts
EFE

L’expresident de la Comunitat Valenciana i exministre Eduardo Zaplana ha negat en una carta remesa a la seva dona haver cobrat comissions, i ha afirmat que és "impossible" que pugui escapar-se d’Espanya perquè seria una "indignitat", ja que és "innocent". En un comunicat remès a l’Agència Efe per la seva dona, Rosa Barceló, l’expresident valencià afirma: "Soc innocent perquè no he sigut jutjat tal com reconeix el nostre ordenament jurídic, tot i que no estigui en llibertat perquè estic sotmès a presó preventiva".

Zaplana declara tenir el "convenciment absolut" de no ser responsable dels fets dels quals se l’acusa: "Puc afirmar que mai vaig cobrar cap comissió per unes adjudicacions públiques i mai vaig distreure una pesseta o un euro de les administracions públiques a les quals vaig servir", afirma.

Després d’assegurar que "desconeix" el contingut del sumari, ja que està declarat secret per la titular del Jutjat d’Instrucció número 8 de València, insisteix en la seva innocència "pel convenciment absolut de no ser responsable dels fets".

Fuga "impossible"

Sobre el fet de seguir en presó per evitar la destrucció de proves i el risc de fuga, Zaplana replica: "No sé quina prova puc destruir després de set mesos de privació de llibertat, ni qui es pot plantejar seriosament que en les meves condicions m'escaparé del meu país". Afirma, a més, que és "impossible" la seva fuga, no només per les seves "dependències mèdiques i arrelaments evidents", sinó perquè "sota cap concepte" ho permetria, ja que la seva "concepció de l’honor personal" i el llegat el deixa fora d’aquesta "indignitat".

L’exdirigent del PP afirma que "sempre" ha "concebut i defensat una justícia i uns cossos policials equilibrats, neutrals i amb controls. Que facin justícia sense necessitat de destruir les persones i el seu entorn".

Zaplana, en presó incondicional des del 24 de juny passat, recorda que la investigació que li incumbeix va començar el 2015 i es pregunta quants anys fan falta per instruir un afer contra una persona. Quan s’aixequi el secret del sumari espera "poder defensar-me i explicar tot el que la instrucció necessiti que aclareixi".

"Sensibilitat" davant de la seva leucèmia

Zaplana agraeix les peticions a favor de la seva posada en llibertat per qüestions d’humanitat per la leucèmia que pateix i per la qual està ingressat a l’hospital La Fe de València des de dimarts passat.

Notícies relacionades

Conclou la carta a la seva dona agraint "als que han tingut la sensibilitat i arguments" per demanar la seva llibertat.

En el comunicat remès a Efe, Rosa Barceló denuncia que ni a ella ni a les seves filles se’ls permet veure Eduardo Zaplana més que 45 minuts a la setmana, que ella ja va consumir dijous passat quan van preparar aquest comunicat, cinc dies abans que es produís el seu ingrés a La Fe. 

Temes:

Corrupció