Arxivada la querella de Vox contra la ministra Delgado per la defensa de Llarena

El Suprem considera que la seva actuació no va ser constitutiva de cap delicte

zentauroepp45202350 madrid 26 09 2018  pol tica   dolores delgado  ministra de j180926103431

zentauroepp45202350 madrid 26 09 2018 pol tica dolores delgado ministra de j180926103431 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

El Tribunal Suprem ha rebutjat la querella presentada per Vox contra la ministra de Justícia, Dolores Delgado, per la posició que va mantenir l’estiu passat en relació amb la defensa del magistrat Pablo Llarena en la demanda civil que els exconsellers fugits van presentar contra ell a Bèlgica per unes declaracions a una televisió en què negava que a Espanya hi hagués presos polítics.

La Sala conclou que els fets recollits en la querella, presentada l’agost per prevaricació i denegació d’auxili a l’Administració de Justícia, no són constitutius de cap il·lícit penal.

Notícies relacionades

Segons Vox, la ministra va comunicar en dues reunions a l’Advocada General de l’Estat que el Govern no defensaria, per motius estrictament d’oportunitat política, el magistrat Pablo Llarena davant de la justícia belga, sabent que els Serveis Jurídics de l’Estat estaven obligats a assumir aquesta defensa.

Amb l’informe favorable del fiscal, el Suprem descarta que hi hagi prevaricació al “no constar cap resolució adoptada per la querellada respecte de la qual pugui ni tan sols realitzar-se un examen indiciari sobre la seva injustícia". Quant al delicte de denegació d’auxili a l’Administració de Justícia, el tribunal indica que tampoc s’aporten en la querella elements que permetin sustentar la seva existència.