CARTA

Jordi Sànchez demana a Torra, Aragonès i Artadi que es reuneixin amb el Govern dijous o divendres

El diputat de JxCat avisa el cap de l'Executiu central que "el no diàleg és la victòria del populisme"

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president del grup parlamentari de JxCat i pres a Lledoners, Jordi Sànchez, ha instat el president Quim Torra, el vicepresident Pere Aragonès i la portaveu del Govern, Elsa Artadi, a "crear les condicions per facilitar una reunió amb una delegació del Govern espanyol" dijous o divendres, coincidint amb la celebració del Consell de Ministres a Barcelona.

Sànchez ha realitzat aquesta proposta a través d’una carta enviada a Catalunya Ràdio aquest dilluns. L’expresident de l’ANC espera que la cita pugui servir per parlar de les qüestions que "bloquegen" la vida política i social i, a més, alertaPedro Sánchez que "el no diàleg és la victòria del populisme".

El president del Govern central acudirà dijous amb sis ministres al sopar dels premis Ferrer Salat, que organitza Foment del Treball. La patronal ha demanat a Torra que aprofiti l’acte per trobar-se amb Sánchez i donar mostres d’"estabilitat política". No obstant, encara no s’ha confirmat la presència del president ni del vicepresident Aragonès en aquest acte.

En la seva missiva, Jordi Sànchez també defensa l’existència d’una "gran mobilització pacífica i no-violenta als carrers de Barcelona" en contra del Consell de Ministres. "La defensa del diàleg no és contradictòria amb el fet de creure que Pedro Sánchez ha comès un error greu portant l’Executiu a Barcelona sense haver buscat una aproximació prèvia al diàleg i l’acord", remarca.

Diputats de JxCat secunden la petició

Notícies relacionades

Diversos diputats de JxCat han secundat la petició de Jordi Sànchez. Fonts del grup parlamentari han explicat que una reunió entre els dos executius pot ser positiva, sempre que serveixi per abordar la situació de Catalunya.

Els mateixos diputats han remarcat que una hipotètica reunió entre la Generalitat i el Govern de Pedro Sánchez no pot ser únicament una foto protocol·lària. D’aquesta manera, des del grup parlamentari esperen que es pugui parlar dels dirigents empresonats, dels quatre que estan fent vaga de fam i dels que estan fora d’Espanya, però també de solucions "polítiques" per resoldre el conflicte.