Demana que faci cessar el president

Casado retreu a Sánchez que "pidoli" una reunió amb Torra en lloc d'aplicar el 155

El líder del PP considera "irrespirable" la convivència a Catalunya i reitera la iniciativa d'il·legalitzar els CDR o Arran

wv7xvyw5faigwk0zwkd571100 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El president del Partit Popular, Pablo Casado, ha denunciat aquest dilluns que el president del Govern, Pedro Sánchez, estigui"implorant" i "pidolant" una reunió bilateral amb el president de la Generalitat, Quim Torra, en comptes de fer-lo cessar en la seva visita aquesta setmana a Barcelona i impulsar una "actuació conjunta" amb els partits constitucionalistes.

En un esmorzar informatiu organitzat pel Club Siglo XXI, Casado ha afirmat que a Catalunya "no es pot aguantar més la 'kale borroka'" i la "conculcació" de llibertats i drets. És més, ha assenyalat que la "ruptura de la convivència" es fa ja "irrespirable" i ha demanat una vegada mésl’aplicació de l’article 155 de la Constitució.

No obstant, ha censurat que Sánchez prefereixi "pidolar una reunió bilateral" amb el president de la Generalitat "abans que reunir els constitucionalistes per tenir una actuació conjunta". "Prefereix implorar a Torra una reunió abans que asseure’s amb ell i dir-li 'està vostè cessat’", ha afirmat.

Notícies relacionades

Entre les iniciatives que impulsa el seu partit ha esmentat la tipificació de la convocatòria il·legal de referèndum; la modificació de la llei de partits per il·legalitzar organitzacions com els Comitès de Defensa de la República (CDR) o el grup Arran de la CUP si "aclamen" i "justifiquen" la violència portant la "batasunització" als carrers catalans. De la mateixa manera, ha defensat una modificació de la llei de finançament de partits perquè no rebin diners públics les formacions que els utilitzen per seguir amb la "línia de ruptura amb la legalitat".

Finalment, el líder dels populars ha assenyalat que la moció de censura que va promoure Sánchez ha desembocat en una situació "molt dolenta" per a Espanya perquè els "enemics de la nació estan condicionant les polítiques del president del Govern". Al seu entendre, això "ja no ho aguanta ningú".