ACTE A BARCELONA

Casado titlla Torra de "desequilibrat" per apel·lar a la via eslovena

El líder del PP veu "indecent" que Sánchez es vulgui reunir amb el president i l'insta a aplicar ja el 155

20181216 418762 casadomo 1 1 / periodico

2
Es llegeix en minuts
Laura Puig

El president del PPPablo Casado, ha aprofitat aquest diumenge la seva visita a Barcelona –on ha presentat el candidat del seu partit a l’alcaldia de Barcelona (l’empresari Josep Bou)– per arremetre durament contra el president Quim Torra i la voluntat del cap de l’Executiu central, Pedro Sánchez, de reunir-se amb ell amb motiu del Consell de Ministres que tindrà lloc divendres vinent a la capital catalana.

Segons el parer de Casado, Torra és un "desequilibrat" per apel·lar a la via eslovena per aconseguir la independència. "És a dir, la guerra civil que va costar 63 morts i centenars de ferits", ha subratllat, mentre ha qualificat d’"indecent" que Sánchez vulgui mantenir una trobada amb el president, per la qual cosa l’ha instat que aquesta trobada sigui per comunicar a Torra "en quin moment aplicarà l’article 155, quan prendrà el control dels Mossos i quan el cessarà fulminantment".

El dirigent conservador ha esgrimit que amb l’independentisme "no es pot parlar" i ha desconfiat de l’apel·lació al diàleg realitzada pel líder d’ERC, Oriol Junquerasen una entrevista amb EL PERIÓDICO. “No ens deixem endur per cants de sirena, no hi pot haver diàleg amb aquells que volen trencar la llei, que peguen les dones o que pintaran els nostres portals. Mai més confiarem en les mentides de l’independentisme", ha subratllat abans de comprometre’s que si arriba a ser president del Govern central, aplicarà el 155 "en el primer Consell de Ministres sense esperar a consensos ni diàlegs".

‘Kale borroka’

Casado també ha apel·lat a la "il·legalització" delsCDC, a qui s’ha referit com “els nois de la pintura groga” (parafrasejant Xabier Arzalluz, quan es va referir els ‘kaleborrokas’ com “els nois de la gasolina”) i ha declarat que “no es pot aguantar la ‘kale borroka’”que es viu als carrers de Catalunya, després d’enumerar alguns atacs patits per dirigents del seu partit com Alejandro Fernández o Xavier García Albiol, el llançament d’escombraries als jutjats o les pintades a casa del jutge instructor del cas per rebel·lió, Pablo Llarena.

Aprofitant la seva presència a la capital catalana, el president del PP va instar convertir Barcelona en el “quilòmetre zero” o la “punta del compàs” contra l’independentisme i va apel·lar als votants que no han confiat abans en el PP però volen un projecte transversal alternatiu al sobiranisme. Per la seva part, el candidat Josep Bou ha reclamat que l’Ajuntament no caigui "en mans del separatisme o del populisme", ja que, ha subratllat, les dues opcions són "un càstig immerescut" perquè "enfronten, divideixen i empobreixen".

Notícies relacionades

Així mateix, Bou s’ha compromès, si és alcalde, a retirar el llaç i la pancarta en favor dels polítics presos "si és necessari, fent ràpel" i ha fet gala de la seva catalanitat: ha enumerat els seus vuit cognoms catalans i ha explicat que aquest Nadal posarà el pessebre, el caganer, farà "cagar el tió" i cantarà 'El noi de la mare'. "Ha arribat l’hora de dir que som catalans i espanyols (...) i mai més vull sentir dir que el PP és anticatalà o va en contra de Catalunya", ha clamat.

L’"abric sòlid i fort"

El president del PP català, Alejandro Fernández, s’ha centrat a reivindicar el seu partit com un projecte que "sempre torna", davant els nous partits sorgits en el panorama polític espanyol que poden resultar més atractius per al votant, en al·lusió a Ciutadans Vox. “No som la jaqueta estrident que es posa de moda, som aquell abric sòlid i fort que mai passa de moda", ha destacat.