COMICIS EL 2019

La CUP no es presentarà a les eleccions europees

Els anticapitalistes addueixen que el seu projecte polític «no té cabuda a la UE»

jregue41547490 graf1333  barcelona  10 01 2018   los cuatro diputados elect181114124730

jregue41547490 graf1333 barcelona 10 01 2018 los cuatro diputados elect181114124730 / Toni Albir

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La CUP han decidit no presentar-se a les eleccions europees del 2019. El consell polític de la formació, reunit aquest dissabte a Artès (Barcelona), ha declinat presentar-se als eurocomicis del pròxim 26 de maig després d’un debat intern dos documents, un a favor i un altre en contra de participar per primera vegada en aquesta cita electoral. La divisió al si de l’organització va obligar fa un mes a ajornar la decisió.

Els partidaris de presentar-se a les europees argumentaven que això permetria “internacionalitzar el conflicte polític català”, i plantejaven la confecció d’una candidatura integrada per persones “exiliades o represaliades” i en coalició amb l’esquerra independentista basca i gallega. Al contrari, els detractors al·legaven que participar en aquests comicis suposava legitimar les institucions europees i l’estratègia dels seus dirigents.

Notícies relacionades

La conclusió del debat, segons l’organització, ha sigut que “el projecte polític de la CUP no té cabuda dins de les institucions europees, màximes representants del capitalisme, l’imperialisme, el racisme institucional i la militarització de les societats”.

En aquesta línia, els anticapitalistes sostenen que “la UE és un espai políticament molt allunyat del projecte polític que defensa la CUP”, tot i que reconeixen que “l’actual context excepcional marcat per la repressió, el conflicte nacional i social latent, les amenaces d’il·legalització i la voluntat de centrar l’internacionalisme com una eina imprescindible en l’estratègia política” han provocat un intens debat intern que s’ha conclòs en la reunió d’aquest dissabte.