ELS JUDICIS DEL PROCÉS

El Suprem, sobre Cosidó: "El whatsap el deixa retratat a ell"

Rebutja apartar Marchena perquè, si ho fes, n'hi hauria prou "emetent missatges fal·laços" sobre un jutge per configurar un tribunal

Afirma que el missatge del portaveu del PP al Senat és un mer argumentari per justificar-se a si mateix

zentauroepp26246410 gra002 madrid  12 06 2014   el director general de la polic 181122103932

zentauroepp26246410 gra002 madrid 12 06 2014 el director general de la polic 181122103932 / Paco Campos

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

El Tribunal Suprem és molt crític amb el whatsap del portaveu del PP al Senat, Ignacio Cosidó, que va propiciar la renúncia del president de la Sala Segona, Manuel Marchena, a presidir l’alt tribunal i el Consell General del Poder Judicial. En la interlocutòria en què rebutja apartar aquest magistrat i els altres sis designats per jutjar el procés afirma que va mostrar que "desconeix per complet el funcionament de l’Administració de Justícia".

"El whatsapp atribuït al senyor Cosidó el deixa retratat a ell (si fos seu, qüestió en la qual no entrem), però això no és extensible a ningú més", assenyala la sala.

Afegeix que "demostra la seva inaptitud de soca-rel per conèixer-la (per falta dels elements més bàsics de la separació de poders) en la seva pròpia defensa per justificar un pacte" entre el PSOE i el PP per renovar el CGPJ "que estava sent criticat pel seu grup parlamentari perquè consideraven que era un mal acord".

La resolució explica que és impossible apartar Marchena pel que ha fet una altra persona, perquè, si no, es podria determinar la configuració de qualsevol tribunal només "emetent missatges o opinions fal·laços sobre, per exemple, la persona o ideologia d’un magistrat per sol·licitar la seva recusació de manera immediata".

Notícies relacionades

Explica que Cosidó "es justificava a si mateix" en el seu missatge "i va utilitzar en la seva defensa qualsevol argument que li semblava adequat”. “Però una cosa que ha d’interpretar-se com una opinió", que qualifica d’"inacceptable", realitzada "en l’àmbit polític, no és traslladable, sense més ni més, a l’àmbit jurisdiccional".

Com que la parcialitat de Marchena no queda qüestionada pel missatge de Cosidó, menys pot estar-ho la dels altres sis magistrats als quals el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, va estendre la seva recusació.