CONFERÈNCIA A LONDRES

Puigdemont: "Comença una nova era en què la unilateralitat no ha de ser rebutjada"

L'expresident considera que el temps de Pedro Sánchez "s'acaba" i li retreu no haver posat "ni una sola idea" sobre la taula

puigdemont / periodico

1
Es llegeix en minuts
Agencias

L’expresident Carles Puigdemont ha advertit al cap del Govern espanyol, Pedro Sánchez, que "el seu temps s’acaba" per proposar una solució política per a Catalunya i ha carregat contra la seva intervenció al Congrés dimecres passat. Segons el seu parer, "no va posar sobre la taula ni una sola bona idea", per la qual cosa, davant de la falta de propostes, va obrir la porta a recuperar la via unilateral.

En una conferència al Frontline Club de Londres feta ahir dijous a la nit, el dirigent polític fugit a Bèlgica ha destacat que Sánchez governa gràcies al suport parlamentari, entre d’altres, de les formacions independentistes ERC i el PDECat: "Vam decidir votar Pedro Sánchez en la moció de censura perquè confiàvem en una nova generació de polítics".

"Li hem deixat temps perquè mostrés el seu projecte per a Catalunya", ha assenyalat, però aquest pla no s’ha materialitzat i, per això, ha afegit, "comença una nova era en què la unilateralitat no ha de ser rebutjada".

"El nostre full de ruta consisteix a obrir les dues alternatives per aconseguir la independència", ha aclarit, per referir-se concretament a la via del diàleg o a la via de l’autodeterminació.

Estratègia unificada

L’expresident ha opinat que els independentistes necessiten una "estratègia unificada més forta que mai" per enfrontar-se als nous reptes. "Hem de lluitar al Parlament espanyol, a les institucions europees, dins de les institucions catalanes i des de l’exili", ha proclamat.

Notícies relacionades

Puigdemont ha dibuixat davant d’un públic que el va aclamar al crit de "¡president, president!" a la seva entrada a la sala d’actes, una Catalunya "reprimida" davant d’una Espanya "violenta i antidemocràtica".

Interrogat sobre si creu que el "procés" ha separat famílies catalanes, s’ha burlat d’aquesta possibilitat i ha aprofitat per ironitzar sobre la família reial espanyola suggerint que no es parlen entre ells. "La política no separa les famílies", ha assegurat, i ha comparat les tensions que provoca el debat sobre la independència amb què causa el debat monarquia-república a Espanya.