Eleccions europees

Fisas (PP) defensa que els presos independentistes haurien d'estar en llibertat abans del judici

L'eurodiputat popular abandona l'activitat al Parlament Europeu després de 10 anys a Brussel·les

zentauroepp37043467 santiago fisas ayxela   meps and ec in the hemicycle during 181214120440

zentauroepp37043467 santiago fisas ayxela meps and ec in the hemicycle during 181214120440 / JACQUES DENIER

1
Es llegeix en minuts
Alex Bustos

L’eurodiputat del PP Santiago Fisas ha defensat que, "malgrat el que molta gent pensa, els fiscals són absolutament independents", tot i que des del seu punt de vista els líders independentistes no haurien d’estar a la presó. Malgrat tot, ha matisat que si estan a la presó, no és per "voluntat del Govern d’Espanya".

El polític barceloní ha assegurat que Oriol Junqueras li ha demanat que el visiti a la presó, tot i que no ha confirmat si acceptarà la proposta del líder d’ERC. Aquest divendres, l’europarlamentari popular ha esmorzat amb la premsa al Col·legi de Periodistes, amb la vista posada en les eleccions europees del maig del 2019.

Fisas ha afirmat que està d’acord amb el president del PP, Pablo Casado, en la necessitat de reformar el sistema d’euroordres, tot i que dubta que la proposta prosperi al Parlament Europeu i ha qualificat la idea de "brindis al sol". 

Incertesa europea

L’eurodiputat reafirma la importància del Parlament Europeu, ja que "prop del 80%" de les lleis dels estats membres venen marcades pel que es vota a l’Eurocambra, ja sigui amb l’aprovació de noves lleis o amb la modificació de les ja existents. Fisas ha explicat que la UE té en el seu sipaïsos diferents i que les discrepàncies entre si s’evidencien fins i tot dins dels grups parlamentaris europeus.

L’eurodiputat popular ha afirmat que la composició que tindrà el Parlament Europeu després dels comicis podria ser "més fragmentada", amb una possible pèrdua de la majoria dels blocs històrics de l’hemicicle. Aquest canvi pot significar l’entrada de més moviments "nacionalistes i populistes", que poden perjudicar la unitat europea.

Eleccions del maig

Notícies relacionades

Amb una vocació clarament europeista, Fisas abandona l’activitat a l’Eurocambra després de 10 anys a Brussel·les. Definint el Parlament com "el més democràtic del món", afirma que cada europarlamentari té llibertat de vot independentment del que digui el partit.

Fisas lamenta la baixa participació en les eleccions europees, especialment entre els joves, i creu que es deu en gran part al "desconeixement"  de les institucions europees i la seva rellevància. Per reafirmar el sentiment proeuropeu ha defensat programes com l’Erasmus, i ha proposat la creació d’una assignatura a les escoles que expliqui com funcionen les institucions europees.