DAVANT DEL 21-D

Tardà rebutja les protestes dels CDR i diu que ERC no veu necessària la vaga de fam

"Si hi hagués sang la independència no valdria la pena", afirma el diputat republicà al Congrés

zentauroepp45496602 madrid 17 10 2018 politica   congreso de los diputados   ses181105113751

zentauroepp45496602 madrid 17 10 2018 politica congreso de los diputados ses181105113751

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El diputat d’ERC al Congrés Joan Tardà s’ha afegit aquest dijous al rebuig que altres dirigents del seu partit, com el president del Parlament, Roger Torrent, han expressat contra les accions delsCDR. En declaracions a TVE, Tardà s’ha desmarcat de les mobilitzacions que preparen aquests comitès de cara al proper 21 de desembre en protesta per la celebració del Consell de Ministres a Barcelona i, sobre la vaga de fam que protagonitzen els presos independentistes del PDECat, ha assenyalat que ERC no la considera "necessària".

"El Govern té tot el dret a fer on li plagui el Consell de Ministres i la ciutadania té tot el dret d’entendre que no és una decisió encertada", ha assegurat Tardà, que ha destacat que fer la reunió ministerial la mateixa jornada que es compleix l’aniversari dels comicis catalans convocats en virtut de l’aplicació del 155 "es pot entendre com una provocació" per alguns sectors. De fet, la secretària general del seu partit, Marta Rovira, així ho va apuntar ahir a Twitter.

No obstant, el dirigent d’Esquerra s’ha deslligat de les mobilitzacions previstes pels CDR contra la presència de l’Executiu a Barcelona. "Crec que la república catalana no la construirem amb passamuntanyes. Tenim clar com s’ha d’implementar la república: per acumulació de forces", ha assenyalat.

Via cívica i pacífica

Segons Tardà, l’independentisme ha demostrat que l’única via possible és la cívica i pacífica, i ha assegurat que "si hi hagués sang" la independència no valdria la pena. "Tot comença i tot acaba en la democràcia", ha subratllat.

Sobre l’apel·lació del president de la Generalitat, Quim Torra, al procés d’independència d’Eslovènia, Tardà ha assegurat que el president va voler expressar la seva admiració per l’"adhesió" i la "victòria" eslovena en el referèndum. "Crec que o s’han malinterpretat les seves paraules o no va saber explicar-ho", ha al·legat.

Vaga de fam

Notícies relacionades

Preguntat per la seva valoració de la vaga de fam dels presos del JxCat, Tardà ha recalcat que es tracta d’un "toc d’alerta" davant de la situació "anòmala", que passen els presos independentistes.

"Em sap greu pel sacrifici, que la vaga de fam pugui ser un crit d’alarma davant d’aquesta situació és molt lloable. ERC no ho ha fet perquè ha considerat que no era necessari", ha dit en al·lusió a Oriol Junqueras i Raül Romeva, que no s’hi han sumat.