MOBILITZACIONS

Boicot múltiple al Consell de Ministres

L'ANC convoca una marxa lenta de vehicles i Òmnium lidera un acte «transversal»

Els CDR criden a concentrar-se als voltants de la Llotja de Mar «des de primera hora»

jcarbo45289578 manifestacion 1-o181001183632

jcarbo45289578 manifestacion 1-o181001183632 / FERRAN NADEU

2
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

A una setmana de l’aterratge del Govern de Pedro Sánchez a Barcelona, l’independentisme ultima les seves convocatòries. En plural. Cada un pel seu costat, a l’espera de desencallar a contra rellotge una acció que uneixi tots els actors, entitats i partits, però que, en qualsevol cas, no suspendria els seus plans individuals convocats a primera hora del dia 21. Coincideixen en la qüestió de fons, mostrar la seva repulsa a l’Executiu central a Catalunya, però no en la tàctica per dur-ho a terme.  

L’ANC ja ha anunciat els seus plans: una marxa “massiva” i lenta de vehicles fins a la capital catalana. Un bloqueig de vies sense talls. Demanen als seus que siguin matiners perquè a les 9 hores convoquen una concentració de recolzament al ferit amb una bala de goma durant el referèndum de l’1-O, Roger Español, que haurà de comparèixer a la Ciutat de la Justícia com a imputat per llançar presumptament una tanca als agents temps abans de l’actuació policial que li va provocar la pèrdua de visió d’un ull.

Allunyats del centre neuràlgic de la jornada, la Llotja de Mar, Òmnium Cultural celebrarà un “consell de ministres popular” juntament amb altres col·lectius de la societat civil. La convocatòria és a les 11 hores, tot i que prefereixen no concretar encara el lloc on s’escenificarà. 

Els CDR, als voltants de la Llotja

La ubicació que acull la reunió del gabinet és on es preveu el focus de tensió. I als seus voltants convoquen els Comitès de Defensa de la República (CDR) “des de primera hora” amb una cita de Bertold Brecht: “Qui no comparteixi la batalla, compartirà la derrota. Ni tan sols la batalla evita qui vol evitar-la”. També estudien protagonitzar talls a la xarxa de comunicacions terrestre (carreteres i vies de tren) amb “barricades”, més enllà de paralitzar el centre de Barcelona. Sumaran esforços amb Arran La Forja, dues organitzacions juvenils de l’òrbita de la CUP, i aquesta última incentiva a “aturar el país” lluint ‘armilles grogues’, en al·lusió a la protesta dels francesos.

Notícies relacionades

Un actor emergent, que fins al moment només es mostra actiu a la xarxa social Telegram sota el nom de G.A.A.R. (Grups Autònoms d’Accions Ràpides), crida a organitzar “accions de forma independent” centrades en el “boicot” i el “sabotatge” de carreteres, vies de tren, zones industrials i fins i tot comunicacions per cablatge.

La Intersindical-CSC empara una vaga

El sindicat minoritari Intersindical-CSC ja va registrar un preavís de vaga general de dues hores, de 12.30 a 14.30, per emparar legalment les protestes al·legant que el Govern manté “la reforma laboral de Mariano Rajoy, el decret de deslocalització d’empreses i les impugnacions a lleis socials” aprovades al Parlament. En ell es fixa la plataforma Universitats per la República, que dirigeix una “aturada parcial” entre les 10 hores i les 14 hores que “buidi les aules” dels centres educatius superiors per “mostrar el rebuig a aquells que amenacen de tornar a aplicar el 155 i no respecten el dret a l’autodeterminació”.