CRISI CATALANA

Artadi obre la porta a una reunió entre Pedro Sánchez i Quim Torra

La portaveu del Govern demana que la trobada tingui contingut polític i no sigui només "protocol·lària"

mfy1sogq0qmuytpjpqslh61100 / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, ha obert la porta aquest dijous a la celebració d’una reunió entre el president del Govern, Pedro Sánchez, i el de la Generalitat, Quim Torra, si la trobada pot tenir contingut polític i no és simplement "protocol·lària". Es tracta d’un petit tomb en el Govern, ja que fonts de l’Executiu mantenien fa uns dies que no volien una trobada entre Sánchez i Torra el mateix dia 21 perquè consideraven que quedava "descafeïnat".

En declaracions a Onda Cero, Artadi ha remarcat que des de la Generalitat no han rebut "cap proposta del Govern espanyol" per fer aquesta reunió entre presidents: "No tenim proposta formal ni de la reunió per en si, ni de bon tros sobre el contingut. Per tant, no podem respondre a una invitació que no existeix".

Per Artadi, "l’important" en aquest cas "seria saber quin ha de ser el contingut de la reunió" i aclarir si el Govern de Sánchez la planteja com "una reunió protocol·lària" o bé com "una reunió en què s’han de tractar temes polítics".

"Mai estem tancats"

Després de recordar que la Generalitat ha proposat formalment celebrar una "cimera de govern a govern" el 21 de desembre, coincidint amb la reunió del Consell de Ministres a Barcelona, Artadi ha deixat la porta oberta a una possible trobada entre presidents: "Mai estem tancats, al contrari. Continuem fent apel·lacions al diàleg".

Segons Artadi, amb "tot el que sigui parlar de política" i buscar "camins de negociació" per solucionar el conflicte polític a Catalunya, el Govern està "no només obert", sinó que "ho aplaudeix i ho incentiva".

Davant delConsell de Ministres del 21-D, ha destacat el "malestar" d’una "part de la societat catalana", que considera que la data escollida, coincidint amb el primer aniversari de les eleccions convocades pel Govern de Mariano Rajoy en aplicació de l’article 155 de la Constitució, té "un punt de provocació". De fet, la secretària general d’ERC, Marta Rovira, va fer ahir uns tuits en aquest sentit.

A més, ha advertit que la Llotja de Mar "no és el lloc més idoni" per fer aquesta reunió, no per un "criteri polític, sinó tècnic", ja que "hi havia altres alternatives", com el Palauet Albéniz, amb "menys afectació a la mobilitat".

Cruïlla

Notícies relacionades

D’altra banda, ha instat Pedro Sánchez a elegir entre el "camí" que marquen el PP, Ciutadans i Vox o el "camí del diàleg", que ha d’implicar, en opinió seva, "passar als fets, a la negociació, a taules de treball que puguin arribar a materialitzar una solució política" per a Catalunya.

Un nou Estatut, segons la seva opinió, no pot plantejar-se com la solució al conflicte, ja que només "una petita minoria a Catalunya aposta" per això i el PSC ni tan sols té "prou diputats" per impulsar-ne una reforma des del Parlament.