25 d’oct 2020

Anar al contingut

REUNIÓ DE L'EXECUTIU

Marta Rovira qualifica de "provocació política" el Consell de Ministres a Barcelona

La dirigent republicana anima la ciutadania a mobilitzar-se de manera "massiva, política i cívica"

El Periódico

Marta Rovira qualifica de "provocació política" el Consell de Ministres a Barcelona

SERGIO PEREZ

La secretària general d’ERCMarta Rovira, ha dit aquest dimecres que fer el Consell de Ministres el 21-D a Barcelona i tan a prop del Parlament és com una provocació política.

Rovira ha escrit aquest matí en el seu compte de Twitter que malgrat que Barcelona és una ciutat "cosmopolita i acollidora", la reunió de l’Executiu de Pedro Sánchez a la ciutat és una provocació perquè just fa un any hi van haver "unes eleccions imposades i intervingudes amb els candidats a la presó i l’exili i amenaces constants".

Ha afegit que la celebració de la reunió tan a prop del Parlament –es farà a la Casa Llotja de Mar– s’interpreta com "una amenaça constant d’un 155 selectiu" i com "un acte d’irresponsabilitat gravíssim"

Mobilització ciutadana

La dirigent republicana ha animat la ciutadania a mobilitzar-se a través del que ella ha definit com la "via catalana", és a dir, amb una resposta "massiva, política i cívica".

"El nostre missatge ha de ser clar: solució política i no penal", ha dit Rovira. També ha afegit que hi ha d’haver respecte als "mandats democràtics i, especialment, al dret d’autodeterminació".