Sessió de control

El Govern anuncia que aprovarà la llei de canvi climàtic aquest mes

Sánchez avança al Congrés una mesura que la ministra Ribera va obrir la porta a executar per decret llei

zentauroepp46230510 pedro sanchez181212091515

zentauroepp46230510 pedro sanchez181212091515 / Zipi

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dimecres al Congrés dels Diputats que la nova llei de canvi climàtic i transició ecològica s’aprovarà aquest mes.

En la seva compareixença davant el ple de la Cambra, Sánchez ha defensat que la "modernització" de l’economia "passa pel combat i l’adaptació al canvi climàtic", i per a això ha assegurat que abans d’acabar l’any aprovarà aquesta norma, a fi de garantir "una transició justa amb les persones i els territoris damnificats".

Notícies relacionades

La ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, va obrir la porta, el 29 de novembre passat, a aprovar alguns "aspectes urgents" d’aquesta normativa a través d’un decret llei, abans de la tramitació del text com a projecte de llei al Congrés.

Segons va explicar llavors, el Govern mantenia un debat intern en curs sobre la "conveniència" d’anticipar "els elements més urgents" i que estaran inclosos en la futura llei de canvi climàtic. "Entre altres coses perquè el secretari general de l’ONU, juntament amb els organismes financers internacionals, està destacant que és urgentíssim i que s’ha d’accelerar el procés de canvi", va explicar la ministra.