COMPAREIXENÇA SÁNCHEZ

Iglesias demana a Sánchez que no incendiï Catalunya

El secretari general de Podem s'ha dirigit a Torra per exigir-li que "respiri" abans de parlar

Ha acabat la seva intervenció demanant diàleg: «'Hable', 'hablemos', parlem"

ko2iy28xwt7enhuzlyxfa71100 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

L’enduriment del discurs de Pedro Sánchez sobre el desafiament català ha portatPablo Iglesias a demanar al president del Govern que no "incendiï" Catalunya. "Molts sectors l’estan pressionant perquè incendiï Catalunya. No ho faci", ha reclamat el secretari general de Podem segons després de dirigir-se al president de la Generalitat, Quim Torra, per exigir-li que "respiri" abans de parlar

Després del discurs de Sánchez i del president del PPPablo Casado, Iglesias ha pujat aquest dimecres a la tribuna del Congrés dels Diputats en el ple monogràfic sobre Catalunya. "La crisi territorial és una cosa que és habitual en la nostra història, i segurament ho haurem d’assumir amb una mica més de naturalitat i d’esperit constructiu", ha assegurat el líder morat el seu al·legat en defensa d’una "realitat territorial complexa". 

Seguint el discurs de "desinflamació" que Podem ha enarborat durant les últimes setmanes, Iglesias ha exigit de tots els actors políticsmés "responsabilitat”a l’hora d’abordar la crisi catalana.  En aquest sentit, ha tornat a treure importància a les declaracions de Torra sobre la via eslovena, com ja va fer dilluns passat, defensant que "se li va escalfar la boca". 

"El trident apadrinat per Aznar"

Iglesias ha acusat les formacions de "dretes" d’inflamar la situació a Catalunya al fer bandera de l’”‘a por ellos’" i ha reconegut "trobar a faltar" una "dreta responsable" i amb "altura d’Estat". En aquesta línia, ha recordat el discurs que va fer pel 40è aniversari de la Constitucióla presidenta del Congrés, Ana Pastor, pertanyent al PP, i ha desitjat que els populars "sonin una miqueta més a Ana Pastor i una miqueta menys a José María Aznar".

Notícies relacionades

La portaveu d’En Comú PodemLucía Martín, també ha culpat el PP i Cs de “seguir sent més part del problema que de la solució” i els ha acusat de ser incapaços de reduir “la crispació i la tensió”. Per tot això, Martín ha demanat a totes les forces que van fer foraMariano Rajoy de la Moncloa que demostrin ser "una alternativa al trident que apadrina José María Aznar", amb referència al PPCs i Vox.

El secretari general morat també ha apel·lat a la majoria de la moció de censura per tirar endavant el pacte pressupostari que "van arrencar" al PSOE. Iglesias, de manera taxativa, ha lamentat que aquest "context d’inflamació" invisibilitzi "els temes que realment importen als ciutadans". Fent gala del "patriotisme de les coses de menjar", Iglesias ha recordat que la gent que "sent parlar de banderes" el que necessiten és "arribar a fi de mes".