CRISI A CATALUNYA

Ábalos posa en dubte el Consell de Ministres a Barcelona i la Moncloa el corregeix

El ministre de Foment considera que no hauria de celebrar-se si no s'aconsegueix un "resultat positiu"

"Per descomptat que es farà. No hi ha dubtes sobre això", assenyalen fonts del Govern

abalos

abalos

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ministre de Foment, José Luis Ábalos, ha sembrat aquest dimarts els dubtes sobre la celebració del Consell de Ministres previst el pròxim 21 de desembre a Barcelona, però els seus recels han sigut ràpidament rectificats per la Moncloa, que ha assegurat que "per descomptat" que tindrà lloc la reunió a la capital catalana.

"S’ha de valorar si les coses que es fan per a bé aconsegueixen un resultat positiu, el que el Govern sempre ha de preservar és la convivència", ha reflexionat Ábalos durant un esmorzar informatiu organitzat pel diari 'El Economista'. "Si no ho aconsegueix, no entendré cap obstinació", ha afegit.

El ministre ha precisat que parlava a títol personal i ha aclarit que el president del Govern, Pedro Sánchez, no havia plantejat la possibilitat de cancel·lar aquesta reunió a Barcelona davant de les protestes anunciades pelsComitès de Defensa de la República (CDR). A més, després d’acabar l’acte, ha aclarit que "se celebrarà" el consell a la capital catalana.

No caure en provocacions

"El Govern sempre ha de preservar la convivència i aquesta ha de ser la seva principal funció, no caure en cap provocació i per descomptat no acceptar cap tipus d’amenaces. Però la responsabilitat d’un Govern és procurar que no hi hagi problemes, disturbis i que la llei es respecti en qualsevol cas", ha afegit.

Quan el moderador li ha preguntat directament si estava obrint la porta a suspendre el Consell de Ministres a Barcelona, ha assenyalat que "no s’ha plantejat el tema, no hi ha res sobre això" i ha explicat que ell s’ha limitat a fer una "consideració" sobre que no és necessari "insistir" en iniciatives que no aportaran "resultats positius".

"De tota manera havia de ser un consell que tampoc és que fos per a Barcelona o per a Catalunya", ha assenyalat, malgrat que Sánchez l’ha presentat en diverses ocasions com una sessió per aprovar mesures específiques d’interès per als catalans, amb l’objectiu de demostrar que el seu Govern té una agenda per a Catalunya.

Rectificació

Notícies relacionades

Minuts més tard, fonts oficials de la Moncloa han sortit al pas per aclarir la situació i han garantit que el Consell de Ministres es reunirà, com està previst i s’ha anunciat, a Barcelona el pròxim 21 de desembre.

"Per descomptat que es farà. No hi ha dubtes sobre això. Així ho transmetem des de la Moncloa", han assenyalat aquestes fonts, informa Juan Ruiz.