Anar al contingut

La crisi catalana

El Govern enviarà 400 antiavalots a Catalunya per blindar la reunió del Consell de Ministres

Els reforços policials arribaran el dia 19 i tenen previst marxar el 22

Luis Rendueles

El Govern enviarà 400 antiavalots a Catalunya per blindar la reunió del Consell de Ministres

FERRAN NADEU

El Govern ha pres la primera decisió per blindar la seguretat de la reunió del Consell de Ministres a Barcelona el 21 de desembre. Segons ha pogut confirmar EL PERIÓDICO, el Ministeri de l’Interior enviarà uns 400 agents antiavalots de la Policia en vuit grups per assegurar la seguretat dels carrers abans, durant i després la cita.

Els responsables d’antiavalots ja han rebut la comunicació que vuit grups més d’Unitats d’Intervenció Policial (cada grup està format per un màxim de 50 agents, tot i que sempre hi ha absències o baixes) procedents de tot Espanya s’uniran el 19 de desembre als antiavalots que ja són a Catalunya. Això significarà, a la pràctica, duplicar la presència policial. En principi, segons van explicar aquestes fonts, la seva missió conclourà el 22 de desembre, un dia després de la celebració del Consell de Ministres.

Els antiavalots tenen dos grups a la Zona Franca de Barcelona. Després d’haver conclòs l’operació Copèrnic i el desplegament del Piolín i la resta de vaixells, Interior va mantenir a Catalunya tres grups de recolzament, formats per poc menys de 150 policies en total. Un grup és a La Jonquera (Girona), un altre té la seva base a Salou (Tarragona) i el tercer és a la caserna del Bruc.