Partida estatal

Sánchez anuncia un pla de ciutadania i un fons d'integració d'immigrants

El president del Govern aposta en una cimera de l'ONU a Marràqueix per una migració segura i ordenada

Spanish Prime Minister Pedro Sanchez addresses the United Nations conference on migration on December 10  2018 in the Moroccan city of Marrakesh  - Politicians from around the globe gathered in Morocco for a major conference to endorse a United Nations migration pact  despite a string of withdrawals driven by anti-immigrant populism  The Global Compact for Safe  Orderly and Regular Migration was finalised at the UN in July after 18 months of talks and is due to be formally adopted with the bang of a gavel at the start of the two-day conference in Marrakesh   Photo by FETHI BELAID   AFP

Spanish Prime Minister Pedro Sanchez addresses the United Nations conference on migration on December 10 2018 in the Moroccan city of Marrakesh - Politicians from around the globe gathered in Morocco for a major conference to endorse a United Nations migration pact despite a string of withdrawals driven by anti-immigrant populism The Global Compact for Safe Orderly and Regular Migration was finalised at the UN in July after 18 months of talks and is due to be formally adopted with the bang of a gavel at the start of the two-day conference in Marrakesh Photo by FETHI BELAID AFP / FETHI BELAID (AFP)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dilluns la pròxima posada en marxa a Espanya d’un Pla de Ciutadania i Integració i un fons estatal específic per a la integració dels immigrants.

Sánchez ha fet aquest anunci en la seva intervenció en la cimera sobre la migració organitzada per les Nacions Unides a Marràqueix, on ha avalat el compromís d’Espanya amb el Pacte Global per una Migració Segura, Regular i Ordenada.

Però, a més de recolzar aquest acord internacional, ha avançat mesures a Espanya, com aquest pla de ciutadania i integració i un fons estatal dirigit a la integració d’immigrants, que ha dit que s’articularà amb les comunitats autònomes i ajuntaments.

Sánchez no ha donat més detalls d’aquestes iniciatives en la seva intervenció i s’ha limitat a assenyalar que amb aquestes pretén endinsar-se en la necessitat que hi hagi societats més cohesionades i inclusives.

Diners suficients

La secretària d’Estat de Migracions, Consuelo Rumí, que ha acompanyat Sánchez en la cimera de Marràqueix, ha explicat que el Govern ja està treballant en aquest pla i que es presentarà en els pròxims mesos.

"Serà un pla que comptarà amb tots els que tinguin alguna cosa a aportar-hi. Un pla que no és només per als immigrants, sinó per a tota la societat espanyola, per a immigrants i espanyols, perquè només així es pot fomentar la convivència", ha afegit.

Sánchez ha defensat també l’existència d’un fons específic per a la integració dels immigrants que faci possible la col·laboració amb els governs regionals i locals, perquè han de comptar amb recursos.

Notícies relacionades

En aquest sentit, ha recordat que són els ajuntaments els que reben els immigrants i ha defensat que puguin tenir prou fonsper fer-ho, perquè és una cosa que demana tothom, amb independència del signe polític. També ha garantit que el Govern parlarà sobre aquest pla amb tots els partits amb representació al Parlament, així com amb la societat civil.

"Volem que sigui un pla consensuat, en què tots estiguem d’acord a treballar en la mateixa línia", ha recalcat. Respecte a la procedència de les partides per al fons anunciat per Sánchez, Rumí ha dit que quan hi ha una prioritat, s’aconsegueixen recursos suficients.