El PDECat evita censurar les paraules de Torra sobre la via eslovena

Afirmen que la via catalana és pacífica i que s'ha "malinterpretat" el president

Bonvehí s'enfronta a ERC i celebra que Torrent aposti per la via escocesa

zentauroepp44415498 pla curt del nou president del pdecat  david bonveh   dalt d180722195036

zentauroepp44415498 pla curt del nou president del pdecat david bonveh dalt d180722195036 / Pol Sola

2
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal / Barcelona

Sense autocrítica. La direcció del PDECat ha mostrat aquest dilluns el seu recolzament a les polèmiques manifestacions via Twitter del president Quim Torra apostant per la via eslovena per accedir a la independència de Catalunya amb totes les conseqüències. En una roda de premsa en què ha intervingut també en aquesta ocasió la número dos del partit, Míriam Nogueras, el líder de la formació, David Bonvehí ha assegurat: “Defugim declaracions i interpretacions. Torra és una persona pacífica profundament i democràtica. Si se l’ha malinterpretat lamentem que alguns mitjans i persones l’hagin malinterpretat de forma errònia. La via catalana és pacífica i democràtica, i ho hem volgut reafirmar des de la direcció de nostre partit”. "Va parlar d’Eslovènia perquè era a Eslovènia, però no ho volia en cap cas... Les realitats són diferents respecte a Catalunya. Va fer un paral·lelisme, s’està traient erròniament de context", ha afegit respecte a l’afirmat pel president. "La violència va venir de l’altre costat", ha afegit Nogueras sobre el cas eslovè i reafirmant-se en la defensa de les paraules de Torra. Nogueras ha sigut la primera a intervenir per afirmar: "El moviment independentista és no-violent, cívic, ho reivindiquem avui i cada dia. No és la primera vegada que l’Estat alimenta la confrontació, a Catalunya no hi ha problemes de violència”.

Polèmica entre independentistes

"Celebrem que Torrent hagi vingut a les tesis del PDECat, és la via que sempre hem reclamat, i sempre hem tingut com a referents la gent que va defensar aquest referèndum acordat. Celebrem que hagi vingut a les nostres posicions", ha replicat David Bonvehí sobre les manifestacions del president del Parlament, Roger Torrent respecte a les polèmiques paraules de Torra.

Notícies relacionades

D’altra banda i respecte a les accions dels CDR aquest cap de setmana a diverses autopistes, Bonvehí ha apostat el seu "total respecte" per les mobilitzacions dels CDR "sempre que vagin amb la cara descoberta".

La gestió dels Mossos

Bonvehí ha intentat treure importància a les discrepàncies entre Torra i el conseller d’Interior, Miquel Buch, a compte de la polèmica actuació dels Mossos d’Esquadra la setmana passada a Terrassa i Girona. Però Bonvehí ha deixat la porta oberta a mesures internes respecte a aquesta actuació policial: "Estan completament coordinats. Som ferms defensors del cos de Mossos, i si alguna persona no ha fet bé la seva feina, se li demanaran responsabilitats. Hi ha una plena sintonia entre tots dos", ha afirmat.