ACTE D'HOMENATGE A LA CONSTITUCIÓ ESPANYOLA

La diputada de la CUP Maria Sirvent, ferida per un projectil d'escuma dels Mossos

Els manifestants antifeixistes han cremat retrats del Rei, banderes espanyoles i exemplars de la Carta Magna

a

a

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Tensió als carrers de Terrassa, Barcelona. Els Mossos d'Esquadra han carregat contra diversos col·lectius antifeixistes que pretenien accedir a la plaça de l'1 de Maig, on s'estava fent un acte de Vox. Els participants convocats per VOX celebraven el 40 aniversari de la Constitució Espanyola. Durant les càrregues, els agents han disparat projectils viscoelàstics, uns dels quals ha arribat a la diputada de la CUP Maria Sirvent a la mà.

Segons la seva informació, Sirvent i altres persones han resultat ferides. La diputada ha acudit a les urgències d'un centre mèdic per rebre un informe mèdic “amb molta altra gent de Terrassa que ha resultat ferida per l'actuació policial”. Segons es constata una imatge difosa en el compte de la CUP, la mà de la diputada ha quedat visiblement inflada.

Per la seva banda, els Mossos han informat de la detenció de dues persones per la seva presumpta relació amb els aldarulls de la manifestació, en la qual s'han cremat contenidors i destrossat mobiliari urbà.

D'acord amb el balanç efectuat pel Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), en les càrregues han resultat ferits cinc mossos d'esquadra, tres dels quals han anat pel seu propi peu a la mútua per ser assistits.

Els equips sanitaris del SEM han atès també dos manifestants, uns dels quals ha sigut donat d'alta després de ser assistit i l'altre ha sigut traslladat a Mútua de Terrassa, en estat menys greu.

Notícies relacionades

Els manifestants contra la concentració del partit d'extrema dreta han cremat alguns retrats del rei, banderes espanyoles i alguns exemplars de la Constitució, i han cridat consignes com “Fora feixistes dels nostres barris”, “Ni un pas enrere contra el feixisme”, segons informa l’ACN.

Un periodista de TV-3 també ha compartit diversos vídeos en el seu compte personal de Twitter. En un d'aquests tuits mostra els projectils llançats per Mossos durant la càrrega contra “els manifestants antifeixistes”.  Segons fonts policials aquests manifestants han tirat pedres, llaunes de cervesa i diversos objectes contra la línia policial, a més de cremar alguns contenidors. De moment, no consten ferits ni detinguts.

Temes:

Catalunya Vox