Judicis del procés

La Fiscalia no canviarà de criteri, tot i que la "preocupa" la vaga de fam dels presos independentistes

La fiscal Segarra assegura que la institució seguirà "els principis de legalitat i actuant conforme a dret"

felgzvkskergui4jwvae671100 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La fiscal general de l’Estat, María José Segarra, ha expressat "preocupació des d’un punt de vista personal" pels líders independentistes en presó preventiva que s’han declarat en vaga de fam, tot i que ha destacat que la seva situació "no implica que la Fiscalia modifiqui el seu criteri" en la causa del procés sobiranista.

"Des d’un punt de vista personal, per descomptat [preocupa], però respecto profundament les seves decisions i això no implica que Fiscalia modifiqui el seu criteri. Continua regint-se pels principis de legalitat i actuant conforme a dret", ha assenyalat en declaracions als mitjans.

Notícies relacionades

Segarra es referia així als exconsellers de la Generalitat Joaquim FornJosep RullJordi Turull i el diputat de JxCat Jordi Sànchez, que es troben en presó provisional, a l’espera de judici, a la presó catalana de Lledoners, i s’han declarat aquesta setmana en vaga de famvaga de fam en protesta per la no-resolució al Tribunal Constitucional dels recursos d’empara que tots ells han presentat.

Després de participar en un esmorzar informatiu de la ministra de Justícia, Dolores Delgado, la fiscal general de l’Estat ha afegit que "el Tribunal Constitucional ha manifestat els seus temps" i no es pot "dir res més" sobre això, més enllà d’"expressar la preocupació, per descomptat".