Eleccions andaluses

Zapatero assegura que Ciutadans haurà de reflexionar sobre pactar amb Vox

L'expresident del Govern avisa que tant Moreno com Marín aspiren a presidir la Junta

zapatero

zapatero

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

L’expresident del Govern José Luis Rodríguez Zapatero ha advertit aquest dilluns que Ciutadans haurà de "plantejar-se alguna reflexió" sobre pactar amb la ultradreta de Vox i ha destacat que el centredreta vegi "normal" que tant el líder del PP, Juanma Moreno, com el de Cs, Juan Marín, es postulin per presidir la Junta.

"Les forces emergents han de definir-se. Ciutadans es reclama de centre europeista, estar en una aliança amb Vox, almenys, ha de plantejar alguna reflexió", ha assenyalat l’exdirigent socialista.

"Escoltant Vox i Ciutadans, un pensa com formaran una suma", ha afegit.

Notícies relacionades

En declaracions a Antena 3, Zapatero ha destacat que el PSOE ha guanyat els comicis a Andalusia, tot i que ha perdut 14 escons, i ha recordat que segons el PP "semblava que només el primer podia governar". "Feien una crida a la coalició de perdedors", ha remarcat, ara que s’obre la possibilitat d’un Executiu de dretes entre el PP, Cs i Vox.

Zapatero ha avisat que després de les eleccions d’aquest diumenge, Andalusia viu un "panorama obert" i ha posat èmfasi que tant Moreno com Marín es perfilen a presidir la Junta. "¿Qui dels dos? és el tema. L’escenari està obert, molt més del que imaginem", ha recalcat.